RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Anastasia utsatt for syreangrep

Sist oppdatert:
Mystiske «prinsesse» Anastasia hevder noen kastet syre i ansiktet hennes like før hun ble gjenfødt som kristen.

(iBergen.no) Den fengslete «prinsessen» hele Norge snakker om har fortalte flere personer hun har truffet i Bergen at hun skal ha blitt utsatt for et syreangrep i hjembyen Valencia i Spania. Fiender skal ha kastet den etsende syren i ansiktet hennes, slik at hun fikk stygge arr.

Ingen av disse arrene var synlige da den mystiske kvinnen møtte pressen for første gang under et fengslingsmøte i Bergen tingrett onsdag. Huden var dekket med et tykt lag brunkrem.

- Alle har reagert på huden hennes. Den ser ikke bra ut, nesten slik Viktor Jusjtsjenko så ut etter forgiftningen, sier en person kvinnen har bodd hos i Bergen. Til vedkommende har hun også sagt at hun er blitt forgiftet.

Religiøs og hjelpsom
Det påståtte syreangrepet skal ha skjedd før hun ble gjenfødt som kristen og bestemte seg for å reise rundt og hjelpe mennesker i nød. Til andre oppgir hun at hun er 15 år gammel, noe som er åpenbart feil. Men Dali, eier av Internett Cafe Orange, tror hun teller årene fra da hun ble gjenfødt som kristen.

- Jeg kjenner henne som dypt religiøs. Hun vil bare hjelpe andre mennesker og prøve å fremme sitt livssyn. Det er høyst urettferdig at hun blir fengslet. At politiet frykter hun vil bli utnyttet er bare noe de sier, forteller Dali.

Han har blitt godt kjent med kvinnen etter at hun en august-dag dukket opp på internettkafeen hans i Kong Oscars gate i Bergen sentrum. Siden da har han hjulpet henne med både å skaffe husrom, mat og klær. Han beskriver henne som ekstraordinær.

- Hun er ikke syk, bare litt utenom det vanlige. Hennes tro er i en helt annen dimensjon, som kanskje er urealistisk for folk som ikke er vant til det. Men jeg opplever henne som svært kunnskapsrik. Kanskje det har gjort at det går litt rundt for henne, sier Dali.

Reiste uten penger
Hennes misjon og livssyn går ut på å hjelpe så mange som mulig på alle måter. Ifølge Dali har hun ingen tro på penger og fnyser av tanken på at mennesker skal legitimere seg med et stykke papir. Kvinnen sverger til byttehandel og skal ha tatt seg hele veien fra Spania uten penger.

- Det beviser bare at det går an. Hennes livssyn handler om fred og hjelp. Jeg har stor respekt for mennesker som ofrer sitt liv for å hjelpe andre på den måten. Hun nekter å ta imot penger når noen tilbyr, og jeg har selv sett henne få mat eller klær av andre, for så å gå ut til hjemløse og dele dem ut. Hun skal også ha klart å skaffe jobb til tre personer hun møtte på gaten.

Den identitetsløse kvinnen ble onsdag varetektsfengslet i fire nye uker i Bergen tingrett. Årsaken er at hun ikke kan identifisere seg og politiet frykter hun kan bli utnyttet av fremmede. Hun er heller ikke vurdert som syk nok til å tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere