*Nettavisen* Nyheter.

- Ankerkjetting dro båten rundt

På få minutter ble «Bourbon Dolphin» dratt rundt etter uhell med ankerkjettingen.

13.04.07 14:38

De overlevende etter «Bourbon Dolphin»-forliset fortalte at noe hadde gått galt med ankerhåndteringen. Det forteller Reidar Vetvik på Shetland til Bergens Tidende. Han snakket med de overlevende etter forliset.

- Kantret på få minutter
- På en eller annen måte var kjettingen kommet over på siden av båten, og vind og strøm begynte å trekke båten rundt. Det endte med at båten trillet rundt på ganske få minutter, sier Vetvik til avisa.

Ankerhåndteringsfartøy som «Bourbon Dolphin» er konstruert for å ta inn ankeret akterut, ikke fra siden.

Da båten begynte å kantre gikk det svært raskt, ifølge Vetvik.

Vil granske ulykken
Sjøfartsdirektoratet tar til orde for en egen graskingskommisjon etter ulykken, ifølge Haugesunds Avis.

- For å undersøke en så alvorlig ulykke, der også Sjøfartsdirektoratets eget arbeid skal undersøkes, er det unaturlig å bruke én enkelt sjøfartsinspektør. Det bør derfor nedsettes en egen granskningskommisjon etter «Bourbon Dolphin»-ulykken, sier Gude til avisa.

Det blir opp til Justisdepartementet å avgjøre om det skal nedsettes en slik kommisjon, ifølge NTB.

Rederi med stor flåte
«Bourbon Dolphin» eies av det norske rederiet Bourbon Offshore Norway i Fosnavåg på Sunnmøre, som igjen eies av det franske rederiet Groupe Bourbon. Rederiet har gjort stor suksess de siste årene ifølge NA24 , og Bourbons offshoreflåte teller nå 156 fartøyer fordelt på åtte flerbruksskip (MPSV'er), 26 ankerhåndteringsfartøyer og 28 plattformforsyningsskip, mens resten er mannskapsfartøyer og andre mindre støttefartøyer.

- Måtte bare løpe
Nettavisen har snakket med Gerd Sørensen, samboer til Ånje Nilsen (39) , som overlevde forliset. Hun forteller om et svært dramatisk forlis.

- Jeg snakket med ham i går kveld og i natt. «- Det gikk så fryktelig fort», sa han til meg. Han fortalte at han satt og så på nyhetene på TV ved 18-tiden da båten plutselig begynte å tippe. De måtte bare løpe, forteller Sørensen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.