Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Anne kjempet for livet

Foto: (Politiet)
Sist oppdatert:
FØRDE (TV 2 Nettavisen): Rettsmedisineren som obduserte Anne Slåtten mener hun kjempet en desperat kamp i sekundene før hun døde. Hun kan ha påført gjerningsmannen skader.

Professor Inge Morild fra Gades institutt ga i sitt vitnemål inntrykk av at Anne Slåtten kjempet for livet før hun døde. Ifølge rettsmedisineren var det bloduttredelser i den avdødes hud som tyder på at hun var blitt kvalt i mellom 15-30 sekunder.

Slåtten hadde også en rekke hudavskrapninger i ansiktet, trolig fra negler og skader etter stump vold mod bakhodet, tinningen og haken.

Men hvorvidt skadene skyldtes slag og kloring, eller fall mot bakken og oppskraping av kvister, kunne ikke Morild avgjøre.

- Ble ikke flyttet

Rettsmedisineren mener hun døde der hun ble funnet. Han tror også at dødsflekkene på Slåttens venstre side er forenelig med stillingen hun ble funnet i.

Dermed er vitnemålet til kommunelege Asmus Bisgaard, hvor han lanserte en teori om at dødsflekker på Slåttens venstre side kunne tyde på at hun var blitt flyttet etter sin død, betydelig svekket.

- Mitt inntrykk er at dødsflekkene er kommet naturlig av den stillingen hun har ligget hele tiden, sa professor Morild i sitt vitnemål.

Vil ikke utelukke

- Men kan du utelukke at Anne Slåtten er flyttet? spurte tiltaltes forsvarer, advokat Ivar Blikra.

- Nei, jeg kan ikke utelukke det, svarte Morild.

Det var Bisgaards observasjoner av dødsflekker på venstre side av Slåtten som førte til at han varslet politiet om sine observasjoner.

Den erfarne rettsmedisineren sier til TV 2 Nettavisen i en pause at dødsflekker generelt vil legge seg på det punktet i kroppen som ligger lavest.

- Dersom man dør på ryggen, kan dødsflekkene trekke opp på siden og til buken. Det er ikke uvanlig, sier Morild til TV 2 Nettavisen.

Annes mor vitner

Torsdag ble nok en hard dag for Slåttens familie i retten. Da rettsmedisineren skulle presentere obduksjonsrapporten valgte familien å forlate rettslokalet, slik de også gjorde da bilder fra åstedet og obduksjonen ble vist onsdag.

Moren til Anne Slåtten skal etter planen vitne senere torsdag. Familien har reist et erstatninssøksmål mot den tiltalte på til sammen 750.000 kroner. Ifølge familiens bistandsadvokat Rune Tysse, vil morens vitnemål avhenge av om hun tror hun klarer å gjennomføre det.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!