RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

- Ap klar for å ta makten alene

Sist oppdatert:
Ledelsen i Arbeiderpartiet vurderer ifølge et hemmelig notat å ta makten alene etter en regjeringskrise. I SV og Sp er sterke krefter imot å la Ap slippe til på egenhånd.

I det interne notatet vurderes ifølge VG ulike scenarier for hva som vil skje dersom et mistillitsforslag mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold får flertall, og Bondevik-regjeringen går av. Et alternativ er at Arbeiderpartiet i så fall tar makten alene. Dette alternativet skal være det foretrukne innad i Ap.

Markerer Jens
Fordelen ved et slikt grep vil være at Jens Stoltenberg får vist seg fram som leder, og at partiet får vist at det tar ansvar for å skaffe landet en regjering. Ulempene er at regjeringen ikke rekker å gjennomføre noe av sin egen politikk på de få månedene som gjenstår før valget, og at det kan forkludre Aps valgkampopplegg.

Frykt i SV og Sp
Innad i både SV og Senterpartiet skal det ifølge VG være sterke krefter som er imot at Ap får regjeringsmakt alene. De to partiene frykter effekten av at Arbeiderpartiet alene skal dra nytte av regjeringsapparatet i en valgkamp, mens SV og Sp ikke får en tilsvarende mulighet til å profilere et rød-grønt regjeringsalternativ.

Den politiske situasjonen ble onsdag diskutert i et gruppemøte i SV, og det meste tyder på at SV vil kreve å få plass ved Kongens bord sammen med Ap. Sentrale kilder i Ap sier derimot at det vil være helt «uaktuelt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere