RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Apotek forfalsket resepter

Sist oppdatert:
Legeforeningen mener norske apotek har forfalsket resepter - med godkjenning fra Statens legemiddelverk.

Fra 1. desember skulle apotekene utlevere en billigere variant av en foreskrevet medisin mot benskjørhet, med mindre legen hadde skrevet i resepten at pasienten ikke skulle få den alternative medisinen. Men da 1. desember kom, var ikke den nye, billigere medisinen tilgjengelig.

Etter anbefaling fra Norges Apotekerforening, og med godkjenning fra Statens legemiddelverk, krysset apotekene derfor selv av i resepten for at legen ikke ville pasienten skulle ha alternativ medisin. Dermed kunne de uten problemer utlevere den dyreste medisinen, som også var den eneste tilgjengelige.

Legeforeningen ser på praksisen som dokumentforfalskning, og har bedt om en redegjørelse rundt saken, melder NTB.

- Det er urovekkende at legemiddelverket og apotekerforeningen har gått sammen om å løse at praktisk problem ved å misbruke avkrysningen for medisinske indikasjoner. Det gir tanker om dette kan ha vært gjort i andre sammenhenger også, sier Torunn Janbu, president i Legeforeningen, til nyhetsbyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere