*Nettavisen* Nyheter.

- App sprer nakenbilder av navngitte norske jenter

SPRER NAKENBILDER:Gjennom en server i appen Discord blir bilder av norske jenter spredt på nett.

Gjennom en server på appen Discord, spres nakenbilder sammen med personlig informasjon.

30.01.17 09:08

Det er TV 2 som skriver om den svært kompromiterende virksomheten på appen Discord. Appen er laget for kommunikasjon mellom spillere, men i slutten av desember ble en ny, privat server opprettet på Discord.

Serveren fungerer som et lukket forum der bare inviterte har tilgang. Denne serveren brukes til å legge ut nakenbilder av norske jenter. Under bildene står personalia til jentene. I tillegg til navn og adresser, blir det lenket til Facebook- og Instagram-profiler, skriver TV 2.

Mange av bildene skal være selfies som jentene selv har delt av seg selv. Andre er tatt av andre, med eller uten jentenes samtykke.

Les også: Emma (23) sprer nakenbilder av seg selv
Les også: Sophie Elise om netthetsen: - Det er helt greit å ta nakenbilder

– Appen bryter norsk lov ved å la dette innholdet bli liggende ute. Her må politiet på banen, dette er ikke greit, sier Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no. Flere jenter skal ha anmeldt siden.

Les også: - Gutter deler oftere intime bilder enn jenter

– Vi ser at ukulturen sprer seg til nye forum, både åpne og mer lukkede. Nedlasting og bildespredning av andres private og intime bilder representerer en alvorlig krenkelse for de som rammes, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til TV 2.

HTML EMBED
embedNAvideo("VmJZzGU5Mcz90NjdYKPYtw", false)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.