- Arfan Bhatti er en latterlig komisk figur

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Stortingspolitikere latterliggjør Bhatti.

04.02.12 21:25

Arfan Bhattis ønske om at Norge må bli en islamsk stat styrt etter sharialover kommer aldri til å bli oppfylt, sier stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap).

– Bhatti sprer frykt og usikkerhet hos folk med sine utsagn om å innføre sharialover i Norge. Men jeg kan berolige alle med at det aldri vil skje. Det er et paradoks at en person som Bhatti, som forakter vårt demokratiske system, bruker nettopp vårt system i et forsøk på å undergrave demokratiet. Det vil han aldri lykkes med, sier Arild Stokkan-Grande, medlem av Arbeiderpartiets gruppestyre på Stortinget, til Dagbladet.

Stokkan-Grande gleder seg over at muslimer flest tar avstand fra Bhattis ytringer.

– Norske muslimer skal være stolte av at norske muslimer nå har stilt seg i fremste rekke for å bekjempe ekstreme krefter i vårt land, sier Ap-politikeren.

Bhatti derimot bør pakke snippesken, mener Stokkan-Grande.

– Jeg oppfordrer Arfan Bhatti til å pakke sakene sine og reise til et land med sine holdninger, sier han.

Foto: (Scanpix)

Justiskomiteens leder på Stortinget, Per Sandberg (Ap) er enig.

– Arfan Bhatti er en latterlig komisk figur. En klovn. Han bør snarest mulig pakke sekken sin og reise til et islamistisk land og bli der, sier Sandberg.

Høyre har heller rosende ord på lager etter at Bhatti ble intervjuet om sine holdninger torsdag.

– Bhatti er en vanekriminell. Hvis han skal vaske seg ren overfor sin gud, må han finne på ganske mye annet enn det han gjør nå. Jeg er ikke sikker på at han har nok år igjen til å rekke det, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl.

Foto: (Montasje: Firda/Scanpix)

- Fint om noen kunne plante et par skudd i denne brødløken

Også på torsdag fikk Bhatti gjennomgå. Da ble det kjent at kommunestyrerepresentant Per Inge Indrebø i Jølster Senterparti hadde skrevet en medling på Facebook som han senere trakk tilbake.

«Det hadde vært veldig fint om noen kunne plante et par skudd i denne brødløken. Utvisning fra Norge for all fremtid kan også være et alternativ», skrev Indrebø på Facebook torsdag morgen.

Da lokalavisen Firda.no tok kontakt et par timer etterpå, valgte Indrebø å slette innlegget.

Den 25-årige lokalpolitikeren angret på Facebook-angrepet mot Bhatti.

Foto: (Facebook)

- Jeg kommer til å logge på og slette innlegget nå, dette var dumt av meg, uttaløt Per Inge Indrebø til avisen.

Han la til at han bare har sittet som folkevalgt i fire måneder siden valget i høst, og uttalte at det kan få være lov å gjøre feil.

- Jeg beklager hele innlegget på det sterkeste. Jeg står ikke inne for det jeg skrev, sier han.

Foto: (Foto: Ingvild Grane/FIRDA)

Politikerkollega: - Fullstendig uakseptabelt

En av dem som sperret opp øynene da han så statusoppdateringen, var fylkesstyremedlem Marius Reiakvam i Sogn og Fjordane Frp.

- Jeg syns jo det er mildt sagt oppsiktsvekkende at en folkevalgt kan få seg til å skrive noe slikt. Slik jeg leser meldingen er det en ren oppfordring til drap på Bhatti, sier Reiakvam.

Reiakvam sier uttalte til Firda at han selvsagt også selv er helt uenig i alt Arfan Bhatti står for.

- Men det er en lang vei å gå fra å være uenige til å komme med slike ytringer, sier Reiakvam, som kaller Facebook-meldingen fra Indrebø fullstendig uakseptabel.

- Regner med pågripelse
Arfan Bhattis advokat, John Christian Elden, sa til Nettavisen torsdag at han reagerer på Facebook-meldingen fra Sp-politikeren.

- Jeg regner med at Sikkerhetspolitiet (PST) med sin opptatthet av trusler rykker ut og pågriper mannen og sjekker hvem han samarbeider med. For øvrig er det vanskelig å utvise norskfødte nordmenn fra Norge. Hvor vil han utvise Breivik (Anders Behring Brevik red.anm.)? sier John Christian Elden til Nettavisen.

(NTB/Nettavisen/Firda.no)

Les også: «Plant et par skudd i denne brødløken»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Arfan Bhatti

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag