*Nettavisen* Nyheter.

- Arrogant og nedlatende

Høyres nestleder Jan Tore Sanner kaller Dagsavisen-redaktør Arne Strand arrogant og nedlatende overfor politiske motstandere etter at Strand kommenterte Sanner med en finger til hodet.

16.09.05 17:47

Den billedlige kommentaren fra politisk redaktør Arne Strand i Dagsavisen falt under et møte i Oslo redaktørforening torsdag. Her møttes redaktørene fra alle de store mediene, og representanter for partiene, for å diskutere forholdet mellom medier og politikere under valgkampen.

Flere av de tilstedeværende skal ha reagert på redaktørens finger. Sanner selv virket overrasket da han så at Strand satte fingeren til tinningen. Når TV 2 Nettavisen fredag spør ham om episoden, sier Sanner følgende:

- For å være helt ærlig, så var jeg ikke overrasket. Jeg har i flere sammenhenger opplevd Arne Strand som arrogant og nedlatende overfor politiske motstandere. Jeg opplever at han opptrer som en politiker, og dermed mister den kritiske evnen som en redaktør skal ha, sier Sanner.

Mener Strand blander roller
Under møtet utfordret Høyres nestleder Jan Tore Sanner de ulike mediene på det han opplever som manglende kritisk journalistikk overfor særlig Arbeiderpartiet.

- Jeg reiste blant annet spørsmålet om hvorfor TV 2 i mange sammenhenger lar Ap stille med 2 personer i debattene: En politiker og en såkalt kommentator – nemlig Arne Strand - som opptrer som et ekko av partiapparatet på Youngstorget. Det var vel den kommentaren som fikk Arne strand til å reagere som han gjorde, sier Sanner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Almendingen

Høyrepolitikeren har møtt Strand i debatt flere ganger tidligere. Senest på Holmgang på TV 2 onsdag.

- Da sa Strand at «det spiller ingen rolle hva du mener, for nå har jo vi flertallsregjering». Det er en ganske ekstrem arroganse overfor mindretallet på Stortinget, og det undergraver den uavhengighet pressen skal ha, sier Sanner.

Avviser kritikk
- Nei, jeg ristet til hodet overfor sidemannen, sier Arne Strand nå TV 2 Nettavisen spør ham om episoden.

- Men flere har jo sett deg bruke fingeren.

- Ja vel, så gjorde jeg det da. Meningen var ikke å si at Sanner var sprø eller noe slikt. Jeg uttrykte fortvilelse over det han sa. Han avleverte et urimelig angrep mot Dagsavisen generelt og meg spesielt. Han insinuerte at jeg opererte på vegne av Arbeiderpartiet. Det likte jeg veldig dårlig. Ap har ikke eid Dagsavisen på 15 år, og det er snart 20 år siden jeg var statssekretær, sier Strand.

- Sanner sier til TV 2 Nettavisen at du er arrogant og nedlatende overfor politiske motstandere.

- Ja det finner jeg dypt urimelig og totalt tatt ut av luften. Jeg opplever at velgerne her har påført Høyre sitt største valgnederlag, og så lar nestleder Sanner det gå utover pressen, sier Strand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.