RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åssen er det å blø som en gris?

Sist oppdatert:
Nokas-dømte Lars-Erik Andersen er sammen med sine kamerater dømt for å ha grisebanket en mann på byen.

Seks måneders fengsel er Andersen dømt til Oslo tingrett, etter det voldsomme overfallet der han og to kamerater banket opp en mann de kranglet med på byen.

Andersen var så blodig etter slåsskampen at han ble kjørt til legevakt. Men der ble det konstatert at han ikke var tilsølt med sitt eget blod.

Under slåsskampen skal Andersen ifølge vitner ha ha sagt til offeret: «Åssen er det å blø som en gris?»

Ifølge dommen fra Oslo tingrett kom uttalelsen da offeret lå nede utenfor utestedet Rexx i Kristian IV. Da var offeret allerede sterkt medtatt og blødende. Men Andersen og hans venner ga seg ikke. I følge vitner slo og sparket de offeret helt til politiet kom.

Tatt på fersken
Andersen la på sprang, men ble innhentet av politiet. Offeret segnet om ved politibilen, og sendt til sykehus der han måtte sy 45 sting i hodet. Han ble også operert for et brudd i hånda. Offeret måtte også ha blodoverføring på grunn av stort blodtap.

Hele krangelen ble, ifølge dommen, startet av kameraten til Andersen inne på utestedet Rexx. 26-åringen likte ikke at en tredjeperson så på ham, og gikk til angrep på personen. Mannen som senere skulle bli grisebanket, gikk imellom for å forsvare tredjepersonen mot Andersens kamerat. Dermed gikk Andersen til angrep på offeret og slåsskampen var et faktum.

I kampens hete ble offeret slått i bakhodet med en flaske. Fortumlet og blødende ble han deretter vist ut på gata av dørvaktene som ville ha slutt på slåsskampen. Andersen og vennene hans fulgte etter og fortsatte angrepene på mannen.

Kjørt til legevakt
Også Lars-Erik Andersen så svært blodig ut etter slåsskampen denne novemberkvelden i 2003. Men på legevakta i Oslo fant de ubetydelige skader. Mesteparten av blodet på Andersen tilhørte offeret. Det ble derimot funnet kokain i blodet til Andersen.

Offeret ble sykemeldt i flere måneder før han gikk tilbake til jobben som vekter. Etter noen måneder i jobben måtte han slutte på grunn av angst.

Andersen og hans 26 år gamle kamerat er begge dømt til seks måneders fengsel for mishandlingen. Den tredje kameraten er dømt til fire måneders fengsel. De tre er i tillegg dømt til å betale 95.000 kroner i erstatning og oppreisning til mannen.

Kameratene Andersen er dømt sammen med, er de samme som ga ham falskt alibi i Nokas-saken. 26-åringen hevdet at Andersen sov hjemme hos ham ransdagen. Tidligere i år erkjente Andersen at han deltok på Nokas-ranet. Han ble i Stavanger tingrett dømt til 15 års fengsel for ranet.

Andersen og hans to kamerater er tidligere dømt for tvang og trusler sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere