RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Asylbarn voldtar barn

Sist oppdatert:
Asylbarn i 13-14-årsadleren voldtar mindre barn ved norske asylmottak, ifølge seniorrådgiver Trygve Hildebrand.

I et intervju i Dagbladet forteller Hildebrand om katastrofale forhold ved norske asylmottak som er direkte helseskadelige.

- Hadde vi nordmenn oppdaget slike oppvekstforhold i Bulgaria eller et annet sted i Afrika, hadde vi spontant startet en TV-innsamling for å hjelpe barna. Mindreårige, som er plassert rundt om på asylmottak i Norge, lever under forhold som det norske samfunnet ikke kan være bekjent av, sier Hildebrand til avisa.

Han sier han kjenner til at det blant annet begås voldtekter av små barn, begått av unge gutter ned i 13-14-årsalderen ved asylmottakene – forhold som aldri har fått konsekvenser for gjerningspersonen. Heller ikke ofrene får den hjelpen et norsk offer ville fått, mener han.

Seniorrådgiveren, som har vært med på oppbyggingen av flere lokale barne- og ungdomspsykiatriske klinikker, sier det finnes flere skrekkeksempler på hva som har skjedd med barn og unge som har bodd for lenge ved mottak. Han mener det pågår en grov forskjellsbehandling av barn i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere