*Nettavisen* Nyheter.

- Asylmottaket var et fengsel

Foto: (TV 2)

Asylsøkeren som angrep pilotene i et Kato Air-fly med øks i september, er svært kritisk til hvordan norske myndigheter behandler asylsøkere. – Det er som å være i fengsel, sier han.

28.01.05 06:34

34 år gamle Ibrahim hevder fra Algerie hevder han ikke husker noe fra dramaet om bord, og sier han lider av depresjon. Han refser måten norske myndigheter behandler asylsøkere på, og mener det har forårsaket depresjonen.

- Den er forårsaket av at jeg har tilbrakt 30 måneder innesperret i et sosialt og mentalt fengsel, sier Ibrahim til TV 2 Nyhetene.

Politiet mener at angrepet om bord i det lille Kato Air-flyet i september var planlagt. Ibrahim sier at han ikke husker noe fra det som skjedde.

- Alt er svart for meg og det gjør at jeg får panikk. Men at jeg hadde planlagt å gjøre noe galt eller å bli voldelig er ikke sant, sier han.

Øksen han hadde sier han at han skulle bruke til fisking.

- Jeg kjøpte øksen til en fisketur med båten min.

34-åringen ble overmannet av to passasjerer noe som forhindret at flyet styrtet i bakken.

- Jeg er glad jeg er i live og at jeg ikke har gjort mer galt. Jeg er glad ulykken ikke ble en større katastrofe, sier Ibrahim, men han vil ikke si unnskyld.

- Å be om unnskyldning bør den gjøre som påtar seg all skyld for handlingen. Det kan ikke jeg gjøre, sier han.

I slutten av februar kommer rettsaken mot 34-åringen opp. Den rettspsykiatriske vurderingen som er gjort av Ibrahim, sier at han verken var sinnssyk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Han risikerer dermed 21 års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.