RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Asylsøkere måtte kle seg nakne

Sist oppdatert:
Norsk Organisasjon for asylsøkere melder om en økning i antall klager fra asylsøkere som møter politiet i Oslo. Flere hevder å ha blitt utsatt for trakassering og vold.

I politiets lokaler i Christian Kroghsgate i Oslo, der den første registreringen foregår, skal asylsøkere ha blitt kledt nakne, kalt løgnere og utsatt for grov sjikane, skriver VG Nett.

- Dette er uverdig behandling av mennesker som har opplevd mye tøft før de kommer til Norge, sier Morten Tjessem i Norsk Organisasjon for asylsøkere ( NOAS).

I et brev NOAS har sendt Politiets Utlendingsenhet heter det at antallet klager har økt den siste tiden. NOAS beskriver «en jevn strøm av klager» i løpet av det siste året og karakteriserer dette som «påfallende».

- Vi har ingen kommentar utover at vi har mottatt brevet, og vil drøfte dette i et møte med NOAS senere denne måneden, sier informasjonsrådgiver i Politiets utlendingsenhet, Roar Hansen, til VG Nett.

NOAS tar forbehold om misforståelser og overdrevne framstillinger, men betegner flere av klagene som meget spesifikke. Dette er noen av eksemplene som trekkes fram:

  • Flere somaliere skal ha fått beskjed om at de er uønskede, at Norge har sluttet å ta i mot somaliere og at deres asylsøknad ikke ville bli behandlet.
  • Politiet skal gjentatte ganger ha nektet å registrere asylsøkere.
  • Flere asylsøkere skal ha blitt kalt løgnere hver gang de har forsøkt å si noe.
  • En gravid asylsøker skal ha blitt sparket av en kvinnelig politibetjent.
  • Flere mannlige asylsøkere måtte kle seg nakne foran mannlige og kvinnelige politibetjenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere