*Nettavisen* Nyheter.

- Asylsøkerne føler seg dømt

Foto: TV 2

SOGNDAL (TV 2 Nettavisen): Asylsøkerne i Sogndal føler seg mistenkeliggjort etter drapet i Sogndal. Ordfører Karen Marie Hjelmeseter innkaller nå til krisemøte.

03.11.04 13:03

Mens politiet leter etter den 35 år gamle asylsøkeren som er etterlyst som vitne i drapet på Hedda Karterudseter, føler bygdas asylsøkere seg dømt som gruppe.

Onsdag arrangerer kommunen et møte for asylsøkerne for å snakke om situasjonen.

- Det er farlig å dømme en hel gruppe i denne saken, sier ordfører Karen Marie Hjelmeseter til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stigmatisert
Hun liker dårlig det hun ser: Bygdas asylsøkere føler seg uglesett etter drapet på Hedda (19).

- Politiet har etterlyst en person fra Somalia, og det er klart da at denne gruppa føler at det er et press på dem. De føler seg beklemt, sier ordføreren.

- Den personen som har drept Hedda, uansett hudfarge, må ta den straffen vedkommende fortjener. Men det er uansett ikke en hel gruppe som har tatt et liv i bygda vår, sier hun.

Vil forklare situasjonen
Ordføreren har onsdag kalt asylsøkerne inn til et møte. Representanter fra alle språkgruppene er invitert. I tillegg vil en representant fra UDI delta på møtet.

- Jeg har laget et notat som skal spres til alle asylsøkerne, hvor det informeres om at vi er her for dem og hvor de kan ta kontakt dersom de trenger noen å snakke med, sier Hjelmeseter.

Informasjonssjef Geir Løndal i Utlendingsdirektoratet sier det er viktig at asylsøkerne i bygda blir forklart hva som nå skjer.

- Vi vil drøfte situasjonen de er oppe i, og hvordan omgivelsene kan gi uttrykk for det som nå skjer. Men først og fremst gjelder det å gi omsorg til asylsøkerne i Sogndal som nå er i en vanskelig situasjon, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.