RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avgiftsreduksjon er ikke aktuelt

Sist oppdatert:
Tl tross for 100 000 frustrerte Facebook-brukere, skrur finansministeren drivstoffavgiften ytterligere opp fra 1. juli.

Facebook-gruppen "Protestaksjon mot bensinpriser" har i løpet av tre uker blitt en av norges største. Nesten 100 000 Facebook-brukere vil ha lavere drivstoffavgift, men det er langt fra nok til å skremme finansminister Kristin Halvorsen.

Halvorsen avviser alle krav om lavere bensinavgifter for å dempe prisveksten på drivstoff. Tvert imot skal bensinprisen opp. I revidert nasjonalbudsjett foreslått regjeringen at punktet i klimaforliket om økte drivstoffavgifter skyves frem ved å øke autodieselavgiften med 10 øre pr. liter og bensinavgiften med 5 øre pr. liter med virkning fra 1. juli 2008 i stedet for fra årsskiftet. Det gir rundt 150 millioner kroner ekstra i statskassen, melder Aftenposten.

- Avgiftsreduksjon er ikke aktuelt. Vi må regne med høy pris på fossilt brennstoff. Det er kort tid siden det ble vist at de norske utslippene gikk opp, og den norske transportsektoren var en viktig bidragsyter, sier hun til avisen.

Hun mener bensinprisen ikke er høy i forhold til levestandarden

- Vi bruker i gjennomsnitt 3,5 prosent av forbruket vårt til drivstoff. For de flestes privatøkonomi er drivstoff en forholdsvis liten utgift. Andre utgifter er større, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere