RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avinor «stjeler» hjort

Sist oppdatert:
To hjorter som går innenfor gjerdet på Bergen Lufthavn Flesland skaper stor ståhei.

Avinor vil skyte de to hjortene, og Grønn etat i Bergen beskylder Avinor forkun å være ute etter gratis hjortekjøtt.

Minst to hjort utgjør en stor fare for sikkerheten etter at de kom seg innenfor gjerdet på Flesland flyplass. Men dyrene får leve så lenge Avinor og Grønn Etat krangler om hvem som skal felle dem.I et brev til Avinor er viltansvarlig Hallvard Sandven i Grønn Etat i harnisk over Avinors manglende ønske om samarbeid når det gjelder hjortene som gresser rundt langs flystripen på Flesland. Etter det etaten kjenner til, er det minst to hjort som har klart å komme seg innenfor det nye sikkerhetsgjerdet på flyplassen og disse utgjør en reell fare for flysikkerheten hvis de dukker opp på flystripen når fly skal lande eller ta av.

Får leve
Dyrene har ingen mulighet for å komme seg ut av området og må avlives, men enn så lenge får de leve. For Avinor og Grønn Etat er dypt uenige om hvem som skal ha ansvaret for å ta livet av dem.

«Etter vår tolkning har ikke Avinor hjemmel til å avlive hjort som befinner seg i området. Uansett kan ikke avliving av hjort fra bil og/eller ved bruk av kunstig lys uten at det foreligger akutt nødrett, eller under ettersøk i regi av viltforvaltningen.» skriver Sandven i brevet, som også er sendt til politiet i Fana, på Flesland og kommunens viltkontakter.

Illegal jakt?
Viltansvarlig i Grønn Etat vil helst ha et samarbeid med Avinor om felling av dyrene, men har blitt avvist av Avinor, som vil håndtere hjortene selv. Det tror Sandven vil føre til spekulasjoner om illegal jakt og omsetting av hjortekjøtt på flyplassen. Han ber derfor om at Avinor skal øyeblikkelig rapportere om en eventuell felling til politiet og overlevere dyreskrotten til det lokale viltfond.

«Etter min oppfatning har Avinor nå et troverdighetsproblem når det gjelder hjortvilt på Bergen lufthavn, eventuelt må Avinor ha mistillit til lokal viltmyndighet og/eller dets mannskaper.» er Sanvens konklusjon i brevet.

Jan P. Fosse i Avinor vil ikke kommentere brevet. Han bekrefter at brevet er mottatt og at det vil bli gjenstand for en intern behandling etter påske.

- Men bare sånn at vi som flyr vet det. HVis dere ser en hjort på rullebanen så skyter dere den umiddelbart?

- Hvis vi oppfatter dyr innenfor området som en trussel for flysikkerheten "tar vi dyret ut", sier Jan Fosse og mener at dyret blir drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere