*Nettavisen* Nyheter.

- Ba aldri om særbehandling

- Jeg ba aldri om noen særbehandling, sier Aase Gundersen, forretningsadvokaten som fikk 500.000 kroner i bot for promillekjøring, men fikk forbli anonym i dommen.

08.07.04 08:09

Gundersen står fram med navn og bilde i dagens VG. Hun sier hun gjør det for å roe ned en debatt hun føler ikke angår henne direkte. Promilledommen vakte oppmerksomhet fordi dommeren i tingretten besluttet at Aase Gundersens yrkestittel og tilknytning til advokatfirmaet BA-HR skulle unntas offentlighet.

- Jeg ba aldri om noen særbehandling, snarere tvert imot, sier Aase Gundersen. Hun sier hun bare ønsket seg de samme rettigheter som andre.

- For meg var dette en promilledom som har bakgrunn i sterkt personlige forhold. Alt som har skjedd siden, har på en måte ikke med min sak å gjøre, sier hun til avisa.

Advokaten sier til VG at hun ikke har problemer med å akseptere dommen fra Oslo tingrett på 500.000 kroner. Hun tjener ifølge siste ligning 6,6 millioner kroner i året. I tillegg til boten, ble hun pålagt et promilleprogram gjennom to år i stedet for fengselsstraff.

- Jeg synes det er tøft, det er en forferdelig dum forbrytelse jeg har gjort, men jeg vil ta de strafferettslige konsekvensene av fyllekjøringen. Jeg opplever at jeg var litt sinnssyk i gjerningsøyeblikket, men selvsagt ikke i juridisk forstand, sier hun til VG.

Rettens begrunnelse for å unnta personlige opplysninger offentlighet, var hensynet til privatlivets fred.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.