RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ba om psykiatrisk hjelp

Sist oppdatert:
Trebarnsmoren som mandag ble drept ba om at drapsmannen måtte få psykiatrisk behandling. Politiet i Oslo fortviler over saker der psykatri er involvert.

Den 39 år gamle trebarnsmoren ble funnet død i en blokk på Ulven i Oslo sist mandag. Den drapssiktede 39-åringen, kvinnens kjæreste, ringte selv for å fortelle om ugjerningen.

Ba om behandling

I forbindelse med tidligere saker siktede har vært involvert i, har hans nå avdøde kjæreste bedt om at han skulle få psykiatrisk behandling fremfor å bli tatt hånd om av politiet.

- Kvinnen har nevnt dette for tjenestemenn involvert i andre saker i forhold til tiltalte. Hun ønsket at han skulle få behandling for psykiske plager. Det var et fornuftig ønske. Vi kan ikke løse alle slike vanskelige saker med familievold, varetekt og besøksforbud på sikt. Dette er bare gode surrogater i akuttfaser, sier en åpenbart fortvilt leder for Oslo-politiets voldsavsnitt, Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge politiet er det foreløpig ikke kjent hva slags behandling tiltalte eventuelt har fått fra tidligere, eller hva slags diagnose det eventuelt kan dreie seg om.

Etterlyser bedre samarbeid

Abrahamsen etterlyser samarbeid med helsemyndigheter. I saker med mistanke om alvorlige psykiatriske problemer, opplever politiet et kapasitetsproblem.

- Jeg tror på ingen måte det handler om ond vilje fra helsemyndighetens side, men vi må stille oss i kø som alle andre når vi har denne typen tilfeller. Det er neimen ikke lett å få den typen hjelpen som skal til. Mange mennesker går rundt i denne byen med psykiske plager, og det verste - drap - kommer til meg, utdyper Abrahamsen, som fortviler over at politi og myndigheter sammen ikke har kommet lenger i å løse problemene.

- VI vil prøve å gjøre vårt, og helsemyndigheten må gi behandling. Utover det kan jeg bare kaste ballen videre til dem som sitter og tar beslutninger, understreker Abrahamsen.

Avhøres trolig tirsdag kveld

Tiltalte i Ulven-saken har tilstått drapshandlingen, men har foreløpig ikke gjennomgått omfattende avhør.

- Han vil forhåpentligvis kunne bli avhørt i kveld avhengig av om vi får tolk, opplyser politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere