*Nettavisen* Nyheter.

- Bache-Wiig saboterte retten

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Thor Bache-Wiig la en strategi for sabotere rettssaken, og instruerte en annen til å true et vitne fra å møte i retten, sa aktor i dag.

02.03.05 11:24

Thor Bache-Wiig står tiltalt for å ha instruert en torpedo fra Kristiansand til å holde et sentralt vitne unna en narkosak i 2001. Statsadvokat Erik Erland Holmen var hard i sitt innledningsforedrag.

- Thor Bache-Wiig la en strategi for å hindre påtalemyndigheten i å føre dette vitnet, sa Erland Holmen.

Dette vitnet var den eneste som kunne kompromittere Bache-Wiigs klient i retten i lagmannsretten.

- En hovedmann
- Strategien var å sabotere vitneføringen ved å si at man ikke kunne lese opp vitnets politiforklaring, uten at han samtidig var til stede i retten for oppfølgingsspørsmål. Gjennom skjulte telefonsamtaler i pauser i rettsforhandlinger fikk han holdt vitnet unna. Han la strategien for å få sin klient frikjent for en alvorlig narkotikaforbrytelse. Vi legger til grunn at Bache-Wiig er hovedmann bak forbrytelsen ved å holde vitnet unna, sa Erland Holmen.

Oppsøkt hjemme
Vitnet ble holdt unna etter telefonsamtaler fra Bache-Wiigs stråmann, samt at denne også sendte en egen mann på døren til vitnet.

Etter ikke å ha møtt i to sentrale rettssaker, skal det omtalte vitnet møte i Kristiansand tingrett denne uken. Men allerede 21. desember 2001 forklarte han politiet hvordan han ble truet til å holde seg unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag