RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bakruspulveret er ikke gift

Sist oppdatert:
Distributøren av bakruspulveret KGB er oppgitt, men likevel takknemlig for avholdsbevegelsens gift-påstander. Tror du på mirakelkur mot bakrus?

- Det finnes ikke mer gift i dette pulveret enn det er i to epler. Pulveret er godkjent av Mattilsynet og det er bevist at det ikke er farlig, sier salgsansvarlig i KGB Norge AS, Camilla Ellefsen, til TV 2 Nettavisen.

- Farlig
Ole Einar Mathisen i avholdsbevegelsen IOGT sier til NRK onsdag at pulveret er gift.

- Det inneholder stoffer alle vet er farlig. Kvikksølv, brom, klor og det er masse alkoholer i det, sier Ole Einar Mathisen i avholdsbevegelsen IOGT.

Dette avviser Ellefsen.

- Jeg syntes det er svært merkelig at de uttaler seg slik. På den annen side er vi takknemlig for å de skaper så mye publisitet rundt produktet vårt, sier Ellefsen.

Lansering
Hun opplyser at de i løpet av de neste ukene vil lansere produktet over hele landet, samt Sverige og Danmark.

Ellefsen sier at pulveret er en «aromatisk drikk».

- Det er avholdsforeningene som har hevdet at dette hjelper mot bakrus. Det hjelper ikke om man drikker dette når man er veldig full. Det er ment for folk som syntes det er hyggelig å dele en flaske vin, og som blir dårlige av det dagen etter, sier Ellefsen til TV 2 Nettavisen.

Hun sier meningen er å blande pulveret i vann og drikke det før man legger seg.

Distriktssjef i mattilsynet, Stig Atle Vange, sier at de ikke har funnet noe ulovlig med produktet.

- Så langt vi har vurdert, så er dette i samsvar med de krav som stilles til disse typer produkter. Dermed er det lovlig, sier Vange til NRK.


Pulveret har så langt bare blitt distribuert gjennom enkelte utsteder i Vestfold. Utsalgsprisen er 100 kroner for en pakke med fire pulverposer.

Agent-pulver

KGB-pulveret skal ha blitt utviklet for hemmelige russiske agenter under den kalde krigen.

Meningen av at agentene skulle skjenke personer fulle og tømme dem for informasjon. Selv skulle de ta pulveret for å unngå å bli så fulle. Middelet kurerte ikke fylla, men skal ha en dempende effekt mot bakrus.

HAR DU EN MIRAKELKUR MOT BAKRUS? DISKUTER HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere