RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

- Bank aldri på hos en afrikaner om natten

Sist oppdatert:
- Bank aldri på en afrikaners dør om natten. Han vil ikke åpne, av frykt for å bli hjemsøkt av en ond ånd. Dette og flere utsagn i et kursopplegg på Politihøgskolen skaper reaksjoner.

Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) har klaget til politidirektøren fordi de mener et undervisningsopplegg for politihøyskoleelever i faget kulturforståelse er diskriminerende, skriver Aftenposten.

OMOD reagerer på uttalelser om at afrikanere frykter onde ånder om natten, at bruk av høy og streng stemme ikke skremmer en afrikaner og at de generelt ler av norske fengsler fordi de fortoner seg som steder for luksusopphold.

Det fortelles også om at "afrikanere under soning er hyperaktive med å ordne økonomiske forhold hvor den mest populære transaksjonen er å kjøpe minibusser fra Japan."

I tillegg blir det afrikanske folk framstilt som "et folk det dessverre satses for lite på i alle sammenhenger, men de er en spennende gruppe mennesker å arbeide mot og med."

- OMOD finner at nå må man stille spørsmål ved kvalitetssikringen av kurs som skal bedre kompetansen i å håndtere en mangfoldig tenkning og forebygge fordommer i politietaten, skriver organisasjonen i klagen.

Ledelsen ved Politihøgskolen er oppgitt over klagen, og mener utsagnene er trukket ut av sin sammenheng.

En politimann som er født og oppvokst i Afrika har skrevet materialet, men han ønsker i følge Aftenposten ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere