RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Banket opp far i rullestol

To ganger skal 39-åringen ha angrepet sin hjelpeløse far i rullestol. Nå risikerer han fengsel.

(iBergen.no) Fredag starter rettssaken mot mannen i Nordhordland tingrett. 39-åringen har ikke erkjent straffskyld for tiltalen, som lyder på familievold og trusler mot en ekssamboer.

En tragisk sak
Saken, som betegnes som en familietragedie, startet på nasjonaldagen i fjor. Sønnen feiret hjemme hos faren i en av Bergens nabokommuner, men dagen endte riktig galt. Lenket til rullestolen var faren forsvarsløs da sønnen skal ha blitt tiltagende aggressiv etterhvert som promillen steg.

Ifølge påtalemyndigheten skal han ha slått og sparket den 64-årige handikappede faren. I villt raseri skal han ha grepet til en lampeledning og strammet til ledningen røk.

Havnet på sykehus
Seks måneder senere skal overfallet ha gjentatt seg. Også denne gangen var 39-åringen sterkt beruset da han angivelig slo og dyttet sin far ut av rullestolen. Med en av farens krykker skal han ha slått den hjelpeløse mannen på gulvet, før han hoppet på ham med all sin kraft.

Kraftig forslått måtte faren fraktes til intensivavdelingen på det lokale sykehuset, men var alt annet enn behjelpelig da helsepersonalet valgte å anmelde voldsepisodene til politiet.

Samme dag ble sønnen varetektsfengslet i Bergen fengsel, der han fortsatt befinner seg. Under etterforskningen kom det fram at han i september også skal ha drapstruet sin tidligere samboer mens han tok kvelertak på henne. Tidligere har han bare vært straffedømt for mindre forhold.

Nekter forklaring
Faren har nektet å gi detaljer om episodene i avhør, og trolig vil han være et minst like motvillig vitne når saken behandles i retten. Ifølge loven trenger han heller ikke vitne mot sin egen sønn. Selv hevder 39-åringen han ikke husker episodene fordi han var full. Motivet for de påståtte angrepene er derfor uklart, men de to skal ha kranglet begge gangene.

Påtalemyndigheten mener likevel at det skal la seg gjøre å bevise overfallet, selv om det var ingen øyenvitner. Dømmes 39-åringen, risikerer han flere måneders fengsel. Det er satt av to dager til rettssaken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere