- Banket opp på ambassade

Førstesekretæren på den pakistanske ambassaden skal ha dengt løs på en besøkende mens ansatte ved ambassaden holdt voldsofferet nede og ambassadøren sto og så på.

22.01.06 09:04

Amjad Munir var fredag på ambassaden sammen med tre andre fra organisasjonen og snakket med førstesekretær Ahmed Khan, som er høyest i rang etter ambassadøren. Grunnen til besøket var at den muslimske menigheten hadde blitt lovet 100 billetter til talen president Pervez Musharraf skal holde for det pakistanske miljøet i Oslo til uken, men i siste liten fikk de beskjed om at de bare fikk fire.

Da styremedlemmene møtte Khan, viste han liten vilje til forklaring eller forsoning. Munir ble etter noen minutter så irritert at han sa til de andre at de bare fikk gå.

Da styrtet førstesekretæren ifølge Munir og vitnene fra World Islamic Misson frem og slo Munir over nakken slik at han falt ut døren og ned trappen på ambassaden. Khan fortsatte å slå mens han lå nede.

- Så kom to ansatte ved ambassaden og holdt meg, slik at han kunne fortsette å denge løs. En fjerde person holdt porten stengt, slik at vi ikke skulle komme oss ut. Ambassadør Shahbaz sto på en trapp bare et par meter unna og så på hele episoden, sier Khan til Dagbladet.

Politiet kom til stedet, og etterpå anmeldte Munir saken. Munir kom seg deretter til legevaken. Pressevakt i UD sier til avisen at ettersom Khan trolig har diplomatisk immunitet, kan ikke politiet gjøre stort annet enn å sende en rapport om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.