*Nettavisen* Nyheter.

- Banket, voldtatt og dømt

Foto: (Colourbox)

Dørvaktene satte en brutal stopper for utdrikkingslaget. Så ble kvinnen dømt for vold mot Oslo-politiet.

14.02.07 14:34

(iOslo.no) Julikvelden startet bra med utdrikkingslag for en av venninnene, men kvelden skulle få en tragisk utgang for Oslo-kvinnen (29).

Satt i håndjern
Etter å ha ankommet et av utestedene i sentrum av Oslo drakk utdrikningslaget tett hele kvelden, og etter hvert sovnet 29-åringen inne på utestedet.

Vaktene på stedet valgte å flytte kvinnen inn på et bakrom, og i forbindelse med dette ble det en del bråk. Bråket utartet såpass mye at vaktene til slutt satt håndjern på kvinnen, og førte henne til et siderom.

Her startet det kvinnen mener er grove overgrep fra ansatte ved utestedet. Ifølge kvinnen skal hun fått flere slag, og at hun deretter svimte av. Dagen etter oppdager hun også at trusa er på vrangen, og frykter at hun hadde blitt voldtatt mens hun var bevisstløs. Voldtektsmottakets undersøkelser konkluderer med:

Positiv klamydiatest
«Voldtektsmottakets undersøkelser avdekket en del mindre sår og avskrapninger på kroppen og en klamydiaprøve fra endetarmen ga positivt resultat.»

Kvinnen fant ingen logisk forklaring på den positive prøven, og anmeldte derfor forholdet til politiet 7. september 2006.

- Saken er fortsatt under etterforskning, og det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse på hva som skal skje videre i denne saken, sier leder for sedelighetsavsnittet Anne Rynning Aasen til iOslo.no.

Men i stedet for å møte i tingretten som fornærmet i saken, endte hun opp på tiltalebenken - tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann.

Sparket politimann
Vaktene tilkalte nemlig politiet etter hendelsen. Da de kom til stedet var kvinnen ved bevissthet. Hun skal ha opptrådt nærmest panisk, og prøvde å klype en av politibetjentene i skrittet, mens hun ble ført mot politibilen. Da det ikke gikk, sparket hun den samme betjenten hardt bak låret.

I arresten prøver hun på ny å klype en politimann i skrittet. Heller ikke denne gangen lykkes hun, og dermed forsøkte hun å trampe på foten til politimannen. Siden kvinnen ikke hadde sko på, oppsto det ingen skader.

Saken havnet i retten, noe forsvareren synes er helt feil.

- En ekstrem belastning
- Jeg mener denne saken burde vært henlagt. Politiet er i sin rett til å fremme saken, men ut i fra de menneskelige hensyn synes jeg det blir helt feil. Det gjør jeg med bakgrunn i den minimale volden som ble utøvd, samtidig som denne saken har vært en ekstrem psykisk belastning for min klient, sier forsvareren, Petter Bonde til iOslo.no.

Kvinnen ble dømt for å utøvd vold mot de politibetjentene. Rettens flertall mente imidlertid at det var sannsynlig at kvinnen oppførte seg som hun gjorde fordi hun hadde blitt utsatt for vold og et seksuelt overgrep i forkant, og at dette var en formildende omstendighet.

Utsatt for vold
«Tiltalte har forklart flere ganger at hun ble slått flere ganger i ansiktet av vaktene på utestedet før politiet kom, og tiltalte har anmeldt dette til politiet. Dagen etter hendelsen følte tiltalte seg dårlig og hun oppsøkte legevakten. Det ble funnet blodutredelser bak det ene øret hennes og vurdert at hun hadde pådratt seg en hjernerystelse. Retten anser det som mest sannsynlig at tiltalt ble utsatt for vold forut for hun begikk handlingene mot tjenestemennene og legger dette til grunn ved straffeutmålingen.»

Hun ble dermed dømt til 21 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Hun må også betale 7000 kroner i oppreisning og 3000 i saksomkostninger.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.