RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare flertallsregjering stopper Frp

- Hagen bidrar til mistenksomhet og fordommer, sier Jens Stoltenberg. Ap-lederen mener en flertallsregjering med Ap i spissen er eneste måten å sette Frp på sidelinja i norsk politikk.

- En slik solidaritetsregjering vil føre en politikk for mer fellesskap. Den vil bygge på helt andre verdier enn dagens Høyre-dominerte regjering og være helt uavhengig av Frp, sa Stoltenberg da han talte på årets sommerleir på Utøya lørdag, ifølge i en pressemelding.

Oppgjør med Hagen
Under talen tok Stoltenberg et kraftig oppgjør med Carl I Hagens angrep på islam.

- Hagen bidrar til mistenksomhet og fordommer. Det vi trenger, er det motsatte. Hagen bygger murer der vi trenger bruer. Når han angriper Muhammed og Islam angriper han en hel religion, ikke bare fundamentalister, fortsatte Stoltenberg.

- Regjeringen gir Frp makt
Arbeiderparti-lederen mener regjeringen har gjort seg avhengige av Fremskrittspartiet og dermed gitt partiet mer innflytelse i Stortinget.

- Jeg respekterer at regjeringspartiene har tatt avstand fra Hagens uttalelser. Men de kan ikke fraskrive seg ansvaret for partiets posisjon og innflytelse i norsk politikk, sa han.

Ved valget i 2005 ønsker Stoltenberg en ny flertallsregjering på plass.

- For å få det til, er vi klare til å samarbeide. Arbeiderpartiet vil ta ansvar for at det blir etablert en flertallsregjering etter valget, dersom Stortingets sammensetning gir grunnlag for det, understreket han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere