- Bare prat fra Stoltenberg

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)

Frp-formann Carl I. Hagen tror ikke et øyeblikk på Ap-leder Jens Stoltenberg, som har varslet kamp mot fundamentalistisk islam.

15.03.05 15:07

- Han har jo ikke fremmet ett eneste forslag mot denne ukulturen, fnyser Hagen.

Frp-formannen viser til at Stoltenberg har stemt mot en rekke forslag fra Frp om dette temaet. Hagen lister opp en lang rekke forslag Ap har stemt mot på Frps hjemmeside.

Null innhold
Jens Stoltenberg sier til Aftenposten i dag at han vil gå til kamp mot de middelalderske og autoritære kreftene som finnes i blant annet fundamentalistisk islam og i enkelte stammekulturer.

- Tvangsgifte, mishandling og diskriminering av kvinner foregår i stor stil både i Pakistan og i innvandrermiljøene her hjemme. Dette må ikke tolereres under henvisning til religion eller kulturforskjeller, sier Ap-lederen.

Men dette imponerer ikke Frp-formannen.

- Jeg er glad Stoltenberg sier dette, men sannheten er at det bare er prat uten innhold, mener Hagen.

Han hevder det eneste Stoltenberg har gjort er å stemme mot de forslagene Frp har fremmet for å bekjempe fundamentalister i Norge.

Utfordring
Hagen utfordrer Stoltenberg til å vise til ett eneste forslag Ap har fremmet som støtter opp under påstanden om at han kjemper mot islamsk fundamentalisme.

- Fundamentalistene møtes ikke med dialog og forhandlinger. De må bekjempes. Det kan vi gjøre gjennom å blant annet nekte personer som ikke anerkjenner norske lover opphold i Norge og å sørge for at norske innvandringsregler ikke passer som hånd i hanske med patriarkalske og kvinnefiendtlige holdninger, sier Hagen.

Hagen mener Stoltenberg har sviktet fullstendig på dette området, og sier det ikke er nok å synes i debattprogram og i media.

- Skal vi klare å nedkjempe fundamentalismen må vi vise det i handling, ikke ord, sier Frp-formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.