*Nettavisen* Nyheter.

- Bare tull om Nokas

Historien om 260.000 kroner for én kvelds opptreden på Nokas-tiltalte Dan Pettersens utested Tørst er bare tull.

29.09.05 16:46

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): - Dette var bare en fleip fra min side - hele opplegget. Å si dette er like tullete som å si at det var Olsenbanden som stod bak Nokas-ranet og at Carsten Byring var hjernen bak det hele, sier Zahid Ali til TV 2 Nettavisen.

Komikeren sa til Rogalands Avis at han tjente 260.000 kroner for et show på utestedet Tørst i Sandnes høsten 2004. Nå hevder han at det aldri var meningen at det skulle bli gjort noe stort nummer ut av tullet.

- Jeg oppfattet ikke at det var en journalist som ringte. Hver dag ringer venner av meg og utgir seg for å være andre personer. For å si det slik så «snakker» jeg ofte med Kjell Magne Bondevik og Clint Eastwood, sier Ali.

- Ikke vær tosk'a
Etterhvert som han forstod at det kunne ha vært en journalist som hadde vært i kontakt med ham, hevder han at han trodde det var en skoleavis eller lignende.

- Journalisten virket veldig useriøs og som om han hadde veldig dårlig tid. Jeg holder på å planlegge et nytt show nå, og lurer på om jeg skal kalle det «Ikke vær tosk'a». Det skal handle om journalisten som graver sin egen grav, ler Ali.

Han hevder oppslaget i Rogalands Avis ikke var planlagt og at ikke et forsøk på å skape seg blest. Han husker ikke om han har opptrådt på Tørst i Sandnes, men utelukker det ikke. Hvert år opptrer Ali på en mengde utsteder rundt om landet.

- Dete beror på en total misforståelse. Jeg har ingenting med Nokas-ranet å gjøre, sier Ali som etter en rekke henvendelser fra journalisten i går ikke orket å svare telefonen mer.

Tema i retten
Zahid Alis spøk ble torsdag et tema i Nokas-retten. Den Nokas-tiltalte 26-åringen fra Sandnes, som var medeier i Tørst sammen med Dan Pettersen, sier følgende om saken fra vitneboksen:

- Når han sier 260.000, så antar jeg det høres forholdsvis dyrt ut.

Sorenskriver og administrator Helge Bjørnestad avbrøt 26-åringen og spør hva det er snakk om. 26-åringen sier han har lest om saken i dagens avis, hvorpå Bjørnestad responderer til latterbrøl fra salen:

- Det stod i avisen, ja. Det gjør det ikke noe bedre.

Politi ville undersøke
Ali har tidligere gjort andre oppsiktsvekkende stunt, som da han ringte inne en bombetrussel mot Den Norske Opera i Oslo.

Pettersens kamerat, den Nokas-tiltalte 26-åringen fra Sandnes, bekreftet Alis show i sin forklaring i retten torsdag, men tror ikke honoraret kan ha vært så høyt..

Rogalands Avis spurte Ali tre ganger om beløpet, og hver gang bekrefter komikeren summen. De oppsiktsvekkende opplysningene vekket i går interessen hos Statsadvokat Arild Dommersnes, som er aktor i Nokas-saken. Dommersnes sa til avisa at saken ville bli undersøkt.

Det har blitt tegnet et bilde av Pettersen som viser at han strødde om seg med penger i tiden etter Nokas-ranet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.