RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Håkon Mosvold (Scanpix)

- Barentshavet kan være tørt

Sist oppdatert:
Det er ikke sikkert oljeselskapene finner drivverdige funn i Barentshavet, sier Norsk Hydro-sjef Eivind Reiten.

Det var under Alfred Berg ABN Amros nordiske energikonferanse i Oslo tirsdag, Hydro-sjefen helte iskaldt vann i blodet på såvel optimistiske oljefolk og som nordlendinger, skriver dn.no. Han advarte mot å ta for gitt at Barentshavet inneholder store skjulte gass- og oljeforekomster.

- I Barentshavet er det boret 63-64 brønner. Det er gjort kun ett kommersielt funn og det er Snøhvit-feltet. Barentshavet er stort. Vi må bore mer før vi kan konkludere, sa Reiten ifølge dn.no.

Ifølge Reiten vil 2005 bli det store vendepunktet for det norsk oljeeventyret. Han tror inneværende år tydelig vil vise at oljeproduksjonen på norsk sokkel nå er i ferd med å falle.

- Petroleumsproduksjonen på norsk sokkel fortsetter å øke, men det er et stort fall i oljeproduksjonen, sa Reiten.

- Faktum er at hvis man ser på produksjonstallene fra Oljedirektoratet, så vil 2005 bli et år hvor det store fallet i oljeproduksjonen blir veldig tydelig.

Ifølge DN.no oppfordret Reiten politikerne til å innse at den norske oljeindustrien både trenger nye leteområder i Barentshavet samt de omstridte områdene utenfor Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere