RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn må tåle å sulte

Sist oppdatert:
- Det gjør ikke noe om barnet legger seg på tom mage, er rådet overlege Torkild Aas gir til foreldre med overvektige barn.

Norske barn blir stadig tyngre. Torkild Aas, som er overlege ved sosialpediatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus, sier til VG at foreldre må ta styringen i forhold til barn med såkalt medisinsk fedme.

- Barna må sulte litt. Sult er også det psykologiske behovet for mat, suget etter mat. Det gjør ikke noe om barnet legger seg på tom mage. Får det ikke sove, kan det gjerne få en gulrot og et glass med kaldt vann, sier Aas til avisa.

I stedet ber han foreldre fortelle barnet at det kommer en dag i morgen med grovt brød uten smør, magert pålegg og et glass ekstra lett melk. Frokost er viktig for å få forbrenningen i gang, poengterer overlegen. Han sier videre at det er lettere å slanke barn når de er i alderen fire til fem år enn å vente til de er 10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere