- Barn mishandles til døde

Hvert år dør minst seks barn på grunn av drap, mishandling eller omsorgsvikt i Norge. Mange tilfeller blir aldri oppdaget.

12.06.05 21:39

- Det er flere alvorlige tilfeller av mishandling nå enn tidligere. Men det er få tilfeller som oppdages, sier professor Torleiv Ole Rognum ved Rettsmedisinsk institutt til TV 2 Nyhetene.

Ristes
Spebarn filleristes, de mishandles ved at de tørkes ut, mange barn får brudd i ribbein og andre steder på kroppen. At barnet havner på sykehus er ikke ensbetydende med at mishandlingen blir avslørt.

- Vi tror ikke at slik kan skje. Det er en massiv fortiing av barnemishandling i befolkningen, sier Rognum. Han har nå tatt initiativ til en gruppe som skal sørge for bedre undersøkelser av små barn nettopp for å utelukke eller oppdage om de er utsatt for mishandling.

- Samarbeid
Agder politidistrikt sier de har et godt samarbeid med Sørlandet sykehus i Kristiansand. Det er trolig årsaken til at de har avslørt flere tilfeller av barnemishandling på kort tid.

- Det verste tilfellet er en sak der spedbarnet ble mishandlet til døde, sier Arne Pedersen i Agder politidistrikt.

Han mener det er viktig at eksperter på barnemishandling kobles tidlig inn når barn har skader. Da kan man lettere avsløre mishandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag