RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn straffes uten skyld

Sist oppdatert:
Barn som har foreldre i fengsel, straffes uten å ha gjort noe ulovlig. De bærer sin del av byrdene, hevder Redd Barna i en ny rapport.

Redd Barna lanserte i dag rapporten «De skjulte straffede» om barn med foreldre i fengsel.

Halvparten av de innsatte i norske fengsler har barn, og et flertall av disse har kontakt med barna ukentlig eller oftere. I løpet av ett år opplever omtent 4000 barn at mor eller far er i fengsel.

Bærer byrdene
Redd Barna-rapporten er skrevet av forsker Marit Egge og bygger på intervjuer med barn og ungdom selv. Redd Barnas mål med rapporten er å synliggjøre en gruppe barn som ellers ikke vises i vårt samfunn.

- Dette er barn som straffes uten å ha gjort noe ulovlig. De bærer sin del av byrdene knyttet til at far eller mor sitter eller har sittet i fengsel, skriver Redd Barna i en pressemelding.

Håper på hjelp
I forbindelse med rapporten utfordrer Redd Barna i et brev Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet om å utvikle et rådgivingstilbud til disse familiene. Redd Barna har også bedt Justidepartementet om å gi sosialtjenesten i fengslene ansvar for å følge opp og informere barn av innsatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere