*Nettavisen* Nyheter.

- Barn ut av fengsel

Justisminister Knut Storberget vil ha barn som soner fengselsstraffer ut av lås og slå.

13.02.06 07:00

Ti barn under 18 år sitter i norske fengsler til enhver tid. Det vil politikere og barneombudet ha slutt på. Hvert eneste år blir cirka 50 barn satt bak lås og slå for til del grove kriminalitet, skriver Aftenposten. Nylig ble en 15-åring dømt til ett års ubetinget fengsel etter en knivstikking.

- Vi har veldig store ambisjoner om at vi skal unngå å fengsle barn. Det vil si at barn skal ut av norske fengsler . Det gjøres en betydelig jobb der ute med å bruke samfunnsstraff, konfliktråd, ungdomskontrakter og alternative reaksjonsformer ellers. Det har Stortinget sluttet seg til. Vi ser at antallet slike straffereaksjoner øker betydelig og vi ser også at det gir god effekt. Derfor er vi i Regjeringen motivert til å gjøre jobben fullt ut, få antallet barn i norske fengsler ned til et absolutt minimum, sier justisminister Knut Storberget til avisen.

Han vil heller bruke alternative straffemetoder mot unge lovbrytere, og dermed unngå fengselstid. Det er justisministerens oppfatning av at fengselsstraff ikke har spesielt stor preventiv virkning for unge lovbrytere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.