- Båtfolket kan ikke fortøye

Foto: (Illustrasjon)

Hovedredningssentralen fortviler over båtfolket. Fredag fløt det med joller som hadde slitt seg i vinden på Oslofjorden.

05.08.05 19:55

- Vi har hatt en rekke meldinger om joller og småbåter som har slitt seg i dag, og vi er nødt til å ta alle meldingene på alvor. For oss er det en ulykke inntil det motsatte er bevist, forklarer vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde til TV 2 Nettavisen.

Førerløse joller
Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola hadde fem eller seks slike meldinger fredag fra lunsjtid og utover dagen, da det blåste opp til frisk bris og ble en del bølger i Oslofjorden. Flere ganger i sommer har båter som har slitt seg utløst tidkrevende redningsaksjoner. Sunde er ikke imponert over båtfolkets knuteferdigheter.

- Bør øve seg
- Noen bør kanskje sette seg ned med en taustump å øve litt. Det handler også om å bruke riktig dimensjon på tauet, forklarer han.

Når slike meldinger kommer setter hovedredningssentralen i verk søk som involverer Sea King redningshelikopter, redningsskøyter, losbåter og kystradioen. Dette legger beslag på ressurser, noe som kan bli skjebnesvanger dersom en virkelig ulykke rammer.

- Slike søk kan ta fra en halvtime til flere timer, sier Sunde til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.