RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tonje Kristiansen, Framtiden i våre hender
Tonje Kristiansen, Framtiden i våre hender Foto: Arild J. Waagbø

- Bedre enn tull til jul

Sist oppdatert:
- Det er en gave med mening, sier Tone Kristiansen i Framtiden i våre hender.

FREDENSBORGVEIEN (Nettavisen): Framtiden i våre hender setter i år ny rekord i salg av klimakvoter før jul. I desember 2008 - da gavekortet nylig hadde blitt lansert, solgte organisasjonen kvoter for cirka 100 tonn CO2-ekvivalenter som gavekort.

Foreløpig i desember har organisasjonen solgt gavekortkvoter for 280 tonn CO2. Og det er fortsatt ikke for sent å bestille klimakvoter som gavekort til jul.

- De fleste kjøper fra en til fire kvoter. Jeg har inntrykk av at det stort sett er privatpersoner som er litt klimabevisste. Noen av dem har også kjøpt gavemedlemskap i Fremtiden i våre hender, men det er mange som ikke er medlemmer hos oss - så vi når ut til flere, sier Tonje Kristiansen, som er prosjektmedarbeider i Mitt klima.

110 og 220 kr
Gavekortene til 110 kroner for 500 kg CO2 og 220 kroner for 1000 kg CO2 kan du bestille her. Kortene har trykt informasjon på begge sider og er miljøvennlig trykket på resirkulert papir. I tillegg følger det med en gavekonvolutt.

- Ønsker folk seg virkelig klimakvoter til jul?

- Hvis man er bevisst, ja. Man får så mange ting man ikke trenger til jul. Et gavekort med klimakvote er en gave som gir mening. Du blir kanskje skuffet om det er det du får fra kjæresten din til jul, men fra mormor eller en venn så tror jeg det fungerer bra. Det er jo like bra som en ting. Folk vet jo ofte ikke hva andre ønsker seg til jul og så kjøper de noe tull. En klimakvote er bedre enn noe tull, sier Kristiansen.

Kjøpte 183 kvoter
Kristiansen opplyser at klimakvotene hun selger kommer fra Myclimate i Sveits. Klimaprosjektene som støttes ved kvotekjøpene ligger i land som India, Nepal, Madagaskar og Peru.

Det er Norsk Meteorologforening i Forskerforbundet som er årets storinnkjøper av gavekortkvoter. Onsdag og torsdag får foreningens 183 medlemmer hver sin klimakvote i posten.

- Foreningen har i alle år hatt en tradisjon for å gi en julegave, som f.eks. en sekk, minnepinne eller et håndkle med logo. Men på forrige styremøte ble det stilt spørsmål ved om disse gavene ble brukt eller om de bare ble stående i et skap. Gavekort med klimakvote var et av forslagene som kom på bordet og det ble det flertall for i styret. Så nå er vi spent på responsen fra medlemmene, sier nestleder Ketil Isaksen i foreningen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere