RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bedre rettssikkerhet med Barnas Hus

Sist oppdatert:
Et flertall på Stortinget vil etablere et forsøk med Barnas Hus i Norge etter mønster fra Island. Dette betyr et bedre tilbud til misbrukte barn, mener Redd Barna.

I dag må barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep oppsøke en rekke offentlige instanser, kontor for kontor og fortelle sin historie igjen og igjen. I saker hvor det er mistanke om seksuelle overgrep mot et barn, er ofte barnevern, politi, lege, psykolog koblet inn.

Ved å opprette Barnas Hus får det utsatte barnet ett sted å forholde seg til, mens faginstansene kommer til barnet. Også dommeravhørene kan da foregå på Barnas Hus i et barnevennlig miljø.

- Vi er veldig glad for at det nå er flertall i Stortinget for denne saken. Erfaringene fra Island viser at barna blir bedre tatt vare på og kvaliteten på etterforskningen blir bedre gjennom denne ordningen, sier Marianne Borgen, leder av Redd Barnas Norgesprogram i en pressemelding.

- Bedre rettssikkerhet
Redd Barna mener barn som er utsatt for seksuelle overgrep nå vil få en langt bedre rettssikkerhet og bedre behandlingstilbud.

Redd Barna har arbeidet med saken i flere år, og la fram en egen utredning om Barnas Hus mandag.


Anmeldelser øker
Island har hatt sitt Barnas Hus i fem år. Erfaringene fra Island viser at antall anmeldelser for seksuelle overgrep og antall domfellelser har økt. I Norge ble det i 2002 anmeldt 1228 seksuelle overgrep mot barn, men det antas at mørketallene er store.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere