RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Behandles som dyr av politiet

Sist oppdatert:
Både i Trondheim og i Oslo demonstrerte afrikanere tirsdag mot politirasisme.

Bakgrunnen var en hendelse i Trondheim i forrige uke, hvor en 48-åring med utenlandsk opprinnelse døde etter et basketak med politiet.

Ti norsk-afrikanske organisasjoner demonstrerte i Oslo mot det de hevder er systematisk og brutal politi-rasisme. De mener det ikke er tilfeldig at mannen som døde i Trondheim var svart.

- Behandles som dyr
- Hvis politirasismen fortsetter, vil vi komme med sterkere reaksjoner. Vi opplever at afrikanere behandles som dyr og at menneskerettigheter blir neglisjert, sier Elwis Chi Nwosu i African Cultural Awareness til TV 2 Nyhetene.

- Vi har eksmpler på at folk blir mishandlet og banket opp av politiet, fortsetter han.

Justisminster Knut Storberget hadde ikke anledning til å møte demonstrantene utenfor justisdepartementet tirsdag, men en statssekretær som kom ut, fikk klare beskjeder fra de fremmøtte.

Hos Politiets Fellesforbund er det imidlertid liten forståelse for afrikanernes raseri.

- For tidlig
- Jeg reagerer på at de knytter en demonstrasjon opp mot en sak som er under etterforskning. Det kan da sees ut som de konkluderer en sak på feil grunnlag og alt for tidlig, sier leder Arne Johannessen til TV 2 Nyhetene.

Han mener det er viktig å huske på at politiet må bruke makt i visse situasjoner.

- Det er opp til den som skal pågripes hvor mye makt politiet skal brukes, påpeker han.

Tirsdag kveld ble det arrangert et fakkeltog i Trondheim som gikk mot politihuset i byen. Arrangørene hevder i en løpeseddel at politiet har trakassert fargede i Trondheim i årevis, og at 48-åringen som døde etter pågripelsen torsdag er offer for politi-rasisme. Flere politiske partier meldte avbud til arrangementet fordi etterforskningen ennå ikke er ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere