RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beit seg løs

Sist oppdatert:
Med hender og føtter teipet sammen klarte den ene fengselsbetjenten å tygge seg fri av teipen rundt hodet – før han tygde fri kollegaen.

Scenen var som tatt ut av en episode i «NYPD Blue» på Alnabru i Oslo fredag formiddag.

Da maskerte menn stormet inn i leiligheten, ble de to fengselsbetjentene, en mann og en ung kvinne, tatt som gisler sammen med medlemmer av familien til fangen de fulgte, Mohammad Akbar (24).

I rommet var også fangens to år gamle sønn. Etter det TV 2 Nyhetene erfarer, truet gisseltakerne med å skyte toåringen dersom fangen ikke fulgte med dem.

- Lukke øynene dine for godt
Fengselsbetjentene ble kommandert ned i kjelleren og tvunget på kne.

En av gisseltakerne holdt pistolmunningen mot bakhodet på den kvinnelige fengselsbetjenten og kommanderte henne til å lukke øynene.

«Om du ikke lukker øynene, skal jeg gjøre det for deg – for godt!» skal gisseltakeren ha sagt.

- De var teipet på hender og føtter og over munnen, i tillegg var hodene deres teipet sammen, forteller fengselsførstebetjent og hovedtillitsvalgt ved Oslo fengsel, Dan Henning Ness, til TV 2 Nyhetene.

Beit seg fri
- Den mannlige fengselsbetjenten klarte å tygge seg løs av teipen foran munnen, før han beit av teipen rundt munnen på sin kollega. Sammen klarte de å befri hverandre - før de sparket ut døren til rommet der de ble holdt fanget, forteller Ness.

Først klokken 10.50 fikk fengselsbetjentene varslet politiet.

Under utdanning
Den kvinnelige fengselsbetjenten, som er midt i 20-årene, er fortsatt under utdanning.

Som hovedtillitsvalgt og nær kollega er Ness preget av den høydramatiske situasjonen.

- Jeg håper de to vil klare å bearbeide hendelsen og stå i jobben til pensjonsalder. Og jeg håper vi aldri må få oppleve noe lignende igjen, sier Dan Henning Ness.

De to fengselsbetjentene blir fredag skjermet fra pressen.

- De får oppfølging og støtte av vårt apparat, forsikrer fengselsdirektør Are Høidal.

Bortført eller befridd
Den 24-årige fangen de fulgte for at han skulle få besøke sin syke mor, er fredag ettermiddag fortsatt ikke lokalisert. Det er uvisst om mannen holdes som fange eller om bortføringen var iscenesatt for å befri mannen fra soning.

Mannen som nå er etterlyst med bilde, hadde sonet en dom for massevoldtekt av ei 15 år gammel jente i 2001, og sonet nå en dom for vold og trusler. Både han og overfallsmennene er av utenlandsk opprinnelse. 24-åringen hadde ett år igjen å sone av dommen, og skulle etter soning bli utvist fra Norge .

Politiet holdt fredag ettermiddag pressekonferanse på Politihuset i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere