RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklager, Fagereng

Foto: MMS-foto: Birthe Steen Hansen
Sist oppdatert:
Stian Njøten sier han er lei seg for at Anne Grethe Fagereng må vente på renvaskelsen.

(iBergen.no) Den tidligere torpedoen dukket ikke opp som avtalt hos politiet i Kristiansand torsdag. Der skulle han forklare seg om sin rolle i den såkalte Fagereng-saken.

Tigger billett
Njøten hevder han ikke klarer å komme seg hjem fra ferien på Kanariøyene på grunn av pengemangel. I en e-post til iBergen.no torsdag stiller han seg til disposisjon for et intervju, på visse vilkår.

- At dere skaffer meg en flybillett fra Gran Canaria til Kristiansand, hvor jeg skal avhøres. Gjør dere det, får dere hele historien. Er strandet i Playa Ingles og har 5 euro i lomma og vet ikke hva jeg ellers skal gjøre, skriver Njøten i e-posten.

Av presseetiske hensyn avslo iBergen.no tilbudet. På spørsmål om ikke politiet ville betale hjemreisen hans, svarer Njøten at «politiet nekter å betale». I en senere e-post skriver han:

- Skjønner ikke hvordan jeg skal komme meg hjem uten å gjøre noe dumt.

- Kom deg hjem
- Hils ham fra meg og be ham komme seg hjem, sier Anne Grethe Fagereng til iBergen.no. Hun er lei av å vente på at Njøten skal fortelle politiet det samme han fortalte henne og ektemannen Ragnar Fagereng i desember i fjor.

På advokat Helge Wesenbergs kontor hevdet han overfor ekteparet at han i 1995 var blitt hyret som torpedo for å terrorisere familien deres. Den daværende rådmannen i Bergen kommune og hans kone ble mistenkt for å selv stå bak overfall og innbrudd, for å innkassere forsikringspenger. Begge ble dømt for forsikringssvindel i Bergen tingrett, mens Ragnar Fagereng senere ble frikjent i Gulating lagmannsrett. Anne Grethes anke vant ikke fram.

Beklager ventetiden
Da iBergen.no videreformidlet Fagerengs beskjed til Njøten, fikk vi følgende svar:

- Du må hilse å si at jeg kommer når jeg får det til. Du får fortelle at jeg beklager ventetiden for dem.

Njøten har tidligere stått fram både i Se og Hør, Bergensavisen og Bergens Tidende. Også forrige torsdag trakk han seg fra en avhørsavtale. Da han for andre gang brøt avtalen med politiet torsdag, betegnet Kristen Ribe i Agder politidistrikt det som spesielt at Njøten snakker høyt i pressen, men ikke dukker opp hos politiet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere