- Bekymret for nettaviser

Nyutnevnt kulturminister Trond Giske er bekymret for økt bruk av nettaviser. Han vil også forandre medieeierskapsloven så fort som mulig.

17.10.05 15:47

For under ett år siden ble den gamle begrensningen på eierandeler i mediebedrifter på 33 prosent opphevet. Dette ønsker den nye regjeringen å forandre på så fort som mulig, melder Journalisten.no.

Ønsker mangfold
- Mangfold på eiersiden har med journalistisk mangfold og mediemangfold å gjøre. En godt opplyst, sivil debatt trenger informasjon fra ulike medier. Regjeringserklæringen sier ikke at vi skal tilbake til 33 prosent. Vi må se nærmere på situasjonen, men jeg tror ikke det har skjedd noen store endringer på eiersiden etter at loven ble endret i fjor. Derfor haster det med å endre loven på nytt, for det er lettere å få til dette så lenge det ikke skjer store ting på eiersiden, sa Giske til pressen i dag.

Foretrekker aviser
Giske er også av den konservative typen, og vil ha økt avislesning.

- Det er noen bekymringsfulle trekk i forhold til avislesing, blant annet knyttet til den økende bruken av internett. Det er viktig å opprettholde leseevner og leservaner, og dermed bevare forståelsen for dypere tekster og samfunnsanalyser. Her gjør avisene en viktig jobb, mener Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.