- Benedikte ville ringe politiet

Foto: Privat

Den savnede 20-åringen Benedikte Lyngbø Karlsen skal ha vært hysterisk og redd like før hun forsvant.

25.02.07 09:07

(iBergen.no) : En dørvakt ved utestedet Fotballpuben skal være den siste som politiet vet har hatt kontakt med savnete Benedikte Lyngbø Karlsen (20), som forsvant sporløst natt til søndag 18. februar.

– Utenfor Fotballpuben skal hun ha snakket til en dørvakt og bedt om å få låne telefonen, fordi hun skulle ringe politiet. Men de to begynte å krangle, og dørvakten avviste henne. Da virket hun redd og lett hysterisk. Deretter forsvant hun oppover Vestre Torggate, i retning Nygårdshøyden, forteller søsteren Tone Torgersen til iBergen.no.

Ingen vet hvorfor 20-åringen ville kontakte politiet. Hun skal ikke ha forklart årsaken til dørvakten. Det er heller ikke endelig bekreftet at det var Benedikte dørvakten møtte, men alt fra signalement til oppførsel skal harmonere med den savnete kvinnen.

Etterlyser gutter i taxi
Tidligere i dag fortalte drosjesjåfør Pål Jacobsen til iBergen.no at han kjørte Benedikte fra dansetilstelningen på Hamna i Strusshamn til utestedet Garage i Bergen sentrum. På turen fikk hun selskap av tre gutter, som skulle hjem til Bergen vest og spurte om å få dele drosje med henne. Disse gikk ifølge Jacobsen av på et busstopp ved Olsvik.

– Ingen av disse har meldt seg, noe familien synes er litt pussig. Vi vil på det sterkeste oppfordre disse guttene til å ta kontakt med politiet, sier Torgersen.

Var opprørt
Etter dette skal Benedikte ha vært på utestedet Mojo, for mange bedre kjent som Ugla. 20-åringen betalte med kort både i drosjen og på utestedet, men det har ikke vært bevegelser på hennes konto etter at hun forlot Mojo.

Ved 03.30-tiden skal hun ha hatt muntlig kontakt med en 38 år gammel mann like utenfor utestedet i Olav Kyrres gate. De to skilte lag rimelig fort. Like etter ble hun observert ved Fotballpuben, hvor hun tok kontakt med en dørvakt for så å gå i retning Nygårdshøyden.

Den savnete 20-åringen skal ha vært opprørt fordi hun nettopp var blitt kastet ut av sin 24 år gamle samboer. De to delte leilighet, men det skal ikke ha vært noe gjensidig kjærlighetsforhold mellom dem.

- Blid og utadvendt
Familien håper nå at vitner som kan ha sett eller hørt noe om Benedikte tar kontakt med politiet.

– Benedikte er en utadvendt jente som har lett for å komme i prat med folk. Hun tror det beste om alle, og tenker kanskje ikke alltid gjennom hvem som ikke er så lurt å stoppe opp og snakke med, sier Tone Torgersen til iBergen.no.

Det har ikke lyktes iBergen.no å få kontakt med etterforskningsleder Carl-Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon i dag.

Benedikte var kledd i en sort, stripet bukse, en sort dressjakke og en beige genser da hun forsvant.

Har du tips i saken? Kontakt politiet på tlf. 02800, eller iBergen.no-redaksjonen på e-post redaksjon@ibergen.no

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag