RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bentera er ikke hjerneskadet

Sist oppdatert:
BODØ/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Ibrahim Bentera hadde ingen hjerneskade eller tegn på epileptisk anfall da han angrep pilotene på Kato Air-flyet.

Det sa overlege ved nevrologisk avdeling ved St. Olavs hospital i Trondheim, Harald Schrader, i Salten Tingrett i dag.

Bentera ble grundig undersøkt ved St. Olavs hospital i Trondheim etter hendelsen.

- Resultatene av undersøkelsen er at det ikke vært noen form organisk nevrologisk sykdom i hjernen hos tiltalte. Det er også blitt foretatt EEG-undersøkelser av tiltalte, men også resultatet av disse undersøkelsene var normale, sa Schrader i retten.

Tiltalte har i retten sagt at han husker at han tok av seg jakken inne i flyet, snakket i mobiltelefonen, og at han leste en arabisk bok om ”skikk og bruk”.

Det neste han husker, er at det sitter ”algerisk politi over ham”.

- Utelukker epileptisk anfall

- Hukommelsessvikt har man normalt kun en gang i livet og kan vare i bare noen få timer. Årsaken til hukommelsestap er ikke klarlagt, men enkelte blir forvirret og hjelpeløse i tiden etter et hukommelsestap. Man kan gjennomføre dagligdagse ting, men man kan ikke gjennomføre noen aggressive handlinger, sier Schrader.

- Med unntak av psykopater vil de med hukommelsestap angre eller få en skyldfølelse dersom man hadde gjort en voldelig handling, sa Schrader.

I et tidligere intervju med TV 2 har tiltalte sagt at han ikke angrer fordi han ikke husker noe fra selve hendelsen i flyet.

- Det har ikke vært noen holdepunkter for at han har hatt noen form for epileptisk anfall under flyturen mellom Narvik og Bodø. Derfor kan man utelukke dette, sa Schrader i retten onsdag.

Er strafferettslig tilregnelig

De rettssaksyndige har allerede slått fast at han er strafferettslig tilregnelig, og at han således kan straffes for ugjerningen.

- Det er ikke registrert psykose hverken før, under eller etter hendelsen, slår rettspsykiaterne fast i sin rapport.

- Tiltalte var heller ikke påvirket av rusmidler. Han er derfor strafferetslig tilregnelig og har vært bevist i gjerningsøyeblikket, sa overlege og psykriater Steinar Nilsen i Salten Tingrett.

Ibrahim mener det er de norske myndighetene som har forårsaket depresjonen.

- Den er forårsaket av at jeg har tilbrakt 30 måneder innesperret i et sosialt og mentalt fengsel, har Ibraham Benteraa tidligere sagt til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere