*Nettavisen* Nyheter.

- Bentera må frifinnes

BODØ/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Det finnes ikke grunnlag for å si at dette er en terrorhandling, sier Ibrahim Benteras forsvarer, advokat Abdelila Saeme. Han krever frifinnelse.

03.03.05 15:45

- Saken er komplisert blant annet på grunn de enorme medieomtalene som saken har fått. Tiltalte var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Hvis retten er i tvil, så plikter dere å frifinne han, sa Saeme isin prosedyre i Salten Tingrett i torsdag.

- Min påstand er at Ibrahim Bentera må frifinnes fordi han ikke strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket, konluderte Saeme.

- De sakkyndige i denne saken som påstår at Bentera er frisk, er kun veiledere for retten. De har ikke funnet bevis på at tiltalte var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, sa Saeme.

- Mange bruker det at man ”ikke husker” som en unnskyldning for å slippe straff. Kan dere med sikkerhet si at dette er tilfelle her? spurte Saeme, som deretter henvendte seg mot retten.

Under rettsforhandlingene er det kommet fra at Ibrahim Benteras aggressive og religiøse holdning ved asylmottaket i Narvik er rapportert inn til politiets sikkerhetstjeneste, PST.

Klikk på bildet for å forstørre.

- PST er interessert i alle som er flyktninger i Norge, i særdeleshet de som er muslimer, uten at jeg påstår at alle er terrorister av den grunn. Det er jobben til PST det, sa Saeme

Saeme la særlig vekt på at tiltalte tross alt hadde flyktet fra sitt hjemland og en drapsdom på 10 års fengsel for noe han ikke har gjort.

- Avslagene om opphold i Norge fra UDI, samt oppholdene på asylmottakene i Nord-Norge har vært en tøff psykisk belastning for min klient, sa advokaten.

- Påstanden om 17 års fengsel er tatt ut av lufta fra aktor sin siden, sa Saeme.

Bakgrunnen for den høye straffeutmålingen må skyldes den enorme medieinteresse som det saken har fått, mente advokaten.

Dom i saken kommer 10. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.