*Nettavisen* Nyheter.

- Ber alle kjøre etter forholdene

Vegtrafikksentralen:

E134 over Haukelifjell tirsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Det er meldt om flere trafikkulykker på glatte veier natt til tirsdag. Kjør etter forholdene, lyder påminnelsen fra Vegtrafikksentralen.

04.12.18 07:53

To personer i Oppdal i Trøndelag ble tatt med til legevakta etter at bilen deres havnet i grøfta rett før midnatt natt til tirsdag.

Få minutter senere havnet en annen bil i grøfta, denne gangen ved Stokkanhaugen i Trondheim, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Det er glatt på stedet, men det er ingen personskade, tvitret politiet etter bilbergingen.

På fylkesvei 51 ved Solseter på Gol melder Sør-øst politidistrikt tirsdag morgen om trafikkulykke mellom lastebil og personbil. Nødetater er på vei.

Fylkesvei 40 mellom Rødberg og Geilo er tidlig tirsdag åpnet for fri ferdsel etter berging av vogntog som kjørte av veien. Et annet vogntog havnet i en lignende ulykke ved Svandalsflonatunnelen, som var stengt i over en time mens berging pågikk.

– Det er stedvis glatt i området, og vi ber alle kjøre etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen Sør på Twitter.

På E134 over Haukelifjell meldes det om snø- og isdekke og minus 4 grader klokka 05.30 tirsdag. Stedvis glatte partier og redusert sikt, melder Vegtrafikksentralen sør.

På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring på grunn av uvær.

Klikk på bildet for å forstørre.

På riksvei 7 over Hardangervidda er det tirsdag morgen kolonnekjøring på grunn av uvær. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

På riksvei 4 Lygnasæter i Gran kommune i Oppland fikk Innlandet politidistrikt melding om en trafikkulykke klokka 06.11. En lastebil ble truffet av henger på motgående lastebil. Det er ikke meldt om personskader.

Det er meldt om snø og fallende temperaturer flere steder i Norge de kommende dagene. Tirsdag er det ventet så mye som 30 til 35 centimeter snø i Møre og Romsdal, ifølge Yr.

Se farevarsel på yr.no

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå gjeldende for vanskelige kjøreforhold østafjells og i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld og fredag. Det ventes snø og temperaturer rundt null grader.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag