*Nettavisen* Nyheter.

- Bergen drukner om 100 år

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Havet vil i fremtiden stige nesten en meter. Med stormflo i tillegg blir dagens trafikkaos bare en liten forsmak på hva vi har i vente.

25.01.07 08:20

(iBergen.no) : - Havet vil stige nærmere en meter på Vestlandet. Stormflo på toppen av dette vil medføre at sjøen flommer inn over kaier, veier og underetasjer på bygninger, sier Helge Drange til Bergens Tidende.

Professoren ved Bjerknessenteret mener konsekvensene av et høyere havnivå og fremtidig stormflo er enorme. I følge Drange må vi velge hva vi skal skjerme mot sjøvannet og hva som må ofres og settes under vann.

Kommunalavdeling for byutvikling har sammen med BT beregnet hva som vil settes under vann under en stormflo i Bergen sentrum. I tillegg til Torget og Festplassen vil områdene rundt Bryggen, Smålungeren, Store Lungårdsvannog og mange andre viktige trafikkårer oversvømmes.

I følge Drange vil det være vanskelig å forhindre disse fatale konsekvensene. Han mener at selv om en i dag stopper alle utslipp av klimagasser vil havet likevel stige i mange år. Hvis en ikke reduserer utslippene i det hele tatt tror han at havnivået kan stige ytterligere en meter.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.