*Nettavisen* Nyheter.

- Beskyldt for naboens død

Foto: Henrik Færevåg

- Vi hadde vanskelig for å tro det vi hørte. Vi følte vi ble beskyldt for naboens død, sier ekteparet Arvid og Torild Taule. De er en av de tre grunneierne byrådsleder Monica Mæland har pekt på som " ansvarlige".

16.09.05 13:45

Ekteparet Taule sitter i resepsjonen på Bergen Airport Hotel med en dårlig smak i munnen. De bor i huset som henger i løse luften over raset og den vel ett måls store tomten går et stykke ned der raset har gått.

Fra kommunens side har det vært pekt på at det er tre grunneiere som er involvert. Den ene er sameiet i rekken som er hardest rammet. De eier de nederste metrene mot veien. Over der er det den opprinnelige utbyggeren Øyvind Nydal som er grunneier, mens ekteparet Taules del er den øverste.

- Vi kjøpte huset for rundt fem år siden. Vi har aldri hørt et ord om rassikring og ble mildt sagt paff da jeg hørte Monica Mæland si at grunneierne var de ansvarlige. Det sa jeg også til henne, sier Arvid Taule.

- At hun måtte være forsiktig med hva hun sier. Vi følte det nesten som om vi ble beskyldt for naboens død.

- Hvis det er riktig som det er kommet fram i media at kommunen har satt opp skilt med rasfare og sikret en stor stein oppi lien med wire, festet til et tre, så tror jeg en bør begynne å se et annet sted etter skyldige og ikke sette alt inn på å løpe fra ansvaret, sier Arvid Taule.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.