RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bestilt av Nokas-ranerne

Sist oppdatert:
Ranet av Munch-maleriene er bestilt av Nokas-ranerne som ønsker et pusterom fra politiet, hevder kilder i det kriminelle miljøet i Oslo.

Ifølge kilder TV 2 har snakket med, skal ranerne som stod bak ranet i Stavanger før påske, ha betalt flere hundre tusen kroner for å bestille søndagens tyveri av Skrik og Madonna fra Munch-museet i Oslo.

I flere uker har TV 2 kjent til rykter om at et spektakulært bestillingsran med stor symbolverdi er under oppseiling. Målet med ranet skal ikke være penger, men å skaffe politiet ekstraarbeid, slik at oppdragsgiverne selv kan få et pusterom fra politiets klappjakt på dem. Gårsdagens ran skal ifølge TV 2s kilder være nettopp dette ranet.

Tyvene vil ifølge kildene kreve løsepenger for maleriene, slik at de kan oppnå en ekstrabonus i tillegg til pengene de skal få fra Nokas-ranerne.

Politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt sier til TV 2 at de ikke setter Munch-ranet i sammenheng med Nokas-ranet. Men han understreker at politiet holder alle muligheter åpne, og at de foreløpig ikke vil utelukke noen ting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere