- Betalte dynamitt med akevitt

DRAMMEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Aktor mener 41-åringen betalte med akevitt da han skaffet dynamitten som han sprengte ekskonas bil med.

09.03.04 12:09

Statsadvokat Pål S. Berg hevdet i Drammen tingrett tirsdag at den tiltalte 41-åringen fikk dynamitten ved å gi bort en flaske akevitt til en bekjent på Nesbyen.

- Vennetjeneste
- Dette ser ut til å ha vært en vennetjeneste hvor han fikk en flaske akevitt, sa Berg i retten.

Aktoratet mener den tiltalte mann fikk tak i dynamitten hos en venn i Nesbyen. Politiet mener tiltalte oppsøkte mannen 29. desember 2002 og hentet dynamitten, drøyt tre uker før bilbomben eksploderte.

Selv hevder tiltalte at han spiste middag med familien denne dagen i romjulen.

Vitnet har i politiavhør bekreftet at han ga dynamitten til tiltalte. Vitnet har også fortalt politiet at han ga tiltalte en «ordinær utløsemekanisme».

En kilo dynamitt - fem liter bensin
Tiltalte har i avhør nektet for at han kjenner dynamittmannen.

Tiltalte har i avhør forklart akevittflasken med at det må ha vært en flaske som ble sendt fra firmaet i forbindelse med en jobb mannen i Nesbyen skal ha gjort for firmaet tiltalte jobber i.

Berg fortalte også i retten tirsdag at politiet har rekonstruert bomben som gikk av i Drammen 23. januar i fjor.

Ifølge Berg var det snakk om en bombe som inneholdt en kilo dynamitt og fem liter bensin. Bomben skal ifølge Berg ha blitt utløst ved en tennmekanisme festet til bildøren.

- Angrep kona med pulverapparat
I tingretten tirsdag kom det også frem at den bilbombesiktede 41-åringen skal ha gått til angrep på kona med pulverapparat da hun lå og sov.

Ifølge Berg tømte 41-åringen pulverapparatet i hodet på kona mens hun sov på juleaften 1997. Etterpå stakk kvinnen fra stedet ved å hoppe ut av vinduet.

I retten tirsdag tegnet Berg et bilde av et svært turbulent forholdt og ekteskap.

Berg trakk blant annet frem hendelsen der 41-åringen julaften 1997 tømte et pulverapparat i hodet på kona. Kvinnen rømte deretter til sin bror, som igjen tok kontakt med politiet.

Senere ble mannen pågrepet for forholdet.

Ifølge Berg ba kvinnen om besøksforbud etter hendelsen, men hele saken skal ha kokt bort da kvinnen til slutt trakk anmeldelsen mot mannen.

- Jeg er din død
Berg fortalte også om en annen episode der 41-åringen skal ha truet sin ekskone på livet.

Ifølge Berg skal kona i 1999 blitt truet av 41-åringen over telefon.

- Nå står du på min liste og jeg er din død, skal tiltalte ha truet med.

Denne trusselen ble anmeldt til politiet, men saken ble til slutt henlagt.

- Forsøk på overlagt drap
41-åringen er tiltalt for forsøk på overlagt drap etter at han 23. januar i fjor skal ha lagt dynamitt og en kanne bensin i førersetet på ekskonas bil og koblet sprengladningen til bildøra.

Som en følge av eksplosjonen ble kvinnen påført store skader som førte til langvarig sykehusopphold.

41-åringen nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Drammen tingrett tirsdag.

Aktoratet har også flere andre vitner i saken.

To av hovedvitnene i saken, to arbeidskolleger av tiltalte, har hevdet at 41-åringen fortalte til dem forut for hendelsen i fjor at han ønsket å drepe ekskona med en bilbombe.

Ble sagt opp
En tredje kollega av tiltalte, som satt i bilen sammen med de andre vitnene, hevder på sin side at han ikke hørte at dette ble sagt.

Da den siktede slapp ut av varetekt 12. juni, ønsket han å komme tilbake til jobben, men ble tvunget til å si opp jobben fordi han ikke hadde gyldig fagbrev.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag