Gå til sidens hovedinnhold

- Beverne er store som rottweilere

Beverne i elva Leira er nå så store at de skremmer sportsfiskerne.

(iOslo.no) Dette bildet viser en av de store beverne på vei opp elva Leira på Romerike. De siste dagene er beverne i elva blitt diskutert hyppig på Fiskersiden.no.

«Hva er det med disse beverne i Leira? De er på størrelse med en rottweiler. Sinnssykt», skriver redaktør Remy Ekornseter i forumet på sidene.

- Store og sta
Det er Ekornseter som har tatt bildet av denne beveren i elva med mobiltelefonen sin.

- De er helt enorme - sykt svære! De ser nesten ut som små bjørner når de går opp på land, sier Ekornseter til iOslo.no.

Han er mye ute og fisker og har sett mang en bever, men aldri noen så store som dette.

«Monster-bevere»
- Jeg lurer på hva disse beverne lever av, spør han.

- Fiskere, kanskje?

- He he, de spiser vel bark og sånn.

«Beverne har blitt store, og skikkelig sta. Kom en mens jeg fisket litt i dag tidlig. Svømte rett mot uten å bry seg filla om at jeg sto et par meter unna. De jeg har sett før har jo vært redde og mindre», skriver en annen bruker.

På sidene blir beverne omtalte som «sykt store» og «monster-bevere».

Over en meter lange
En tredje fisker mener beveren i tillegg til å være skummel, også skremte all fisken.

«Jeg var i Leira sammen med guttungen i går kveld, alt gikk veldig bra, fint med fisk inntil en jævel av en bever kom. Da blei det slutt. Ikke nok med det, den var sint også. Etter at den kom ditt mistet jeg alt som jeg satt i vannet??? Merkelig».

Han mener beverne må være rundt 1-1,20 meter lange.

- Jeg har sett opptil tre stykker på en gang i de nedre delene av elva. De viker litt unna, men viser seg fram, forteller Ekornseter.

Fireåring angrepet av bever
Ifølge Wikipedia kan bevere veie opp til 40 kilo. Rottweilere kan på sin side veie opp til 50 kilo ifølge nettleksikonet, så da er de jo ikke helt ulike i størrelse.

For ikke mange dager siden ble den fire år gamle jenta Matilda Handler fra Sverige angrepet av en bever. Her kan du se en video av angrepet på VG Nett.

Beveren er normalt et fredelig dyr, men kan som alle andre ville dyr angripe om den føler seg truet.

Les flere saker fra iOslo.no.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto