RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bevis mot norsk skip

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Funn av grønne malingsrester på en fransk tråler gjør at landets myndigheter fortsatt tror at det norskeide skipet «Sichem Pandora» rente tråleren i senk.

Det skriver aftenposten.no. Fem fiskere er fremdeles savnet etter at den franske tråleren «Klein Familie» ble rent i senk torsdag, 45 kilometer utenfor Cherbourg.

Etterforskerne skal ha funnet spor av grønn maling på skipets skrog. D et børsnoterte norske selskapet Camillo Eitzen eier M/T Sichem Pandora, men skipet er registrert på Malta.

- Etterforskerne har konstatert at det fantes spor av grønn maling på et titalls meter, en meter under flytelinjen, sa statsadvokaten i Cherbourg, Michel Garrandaux på en pressekonferanse i går, skriver nettstedet.

Malingen skal analyseres og sammenlignes med vrakrestene av den franske tråleren. Foreløpig har ikke Frankrike rettet en formell anklage, men myndighetene har åpnet etterforskning for «uaktsomt drap, flukt fra åstedet og ikke-hjelp til personer i nød».

Det er datterselskapet Tesma Holding som i praksis opererer Sichem Pandora. Tesma Holdings administrerende direktør, Claus Thornberg, tror ikke deres skip har vært involvert i en kollisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere