Gå til sidens hovedinnhold

- Bevis mot norsk skip

Funn av grønne malingsrester på en fransk tråler gjør at landets myndigheter fortsatt tror at det norskeide skipet «Sichem Pandora» rente tråleren i senk.

Det skriver aftenposten.no. Fem fiskere er fremdeles savnet etter at den franske tråleren «Klein Familie» ble rent i senk torsdag, 45 kilometer utenfor Cherbourg.

Etterforskerne skal ha funnet spor av grønn maling på skipets skrog. D et børsnoterte norske selskapet Camillo Eitzen eier M/T Sichem Pandora, men skipet er registrert på Malta.

- Etterforskerne har konstatert at det fantes spor av grønn maling på et titalls meter, en meter under flytelinjen, sa statsadvokaten i Cherbourg, Michel Garrandaux på en pressekonferanse i går, skriver nettstedet.

Malingen skal analyseres og sammenlignes med vrakrestene av den franske tråleren. Foreløpig har ikke Frankrike rettet en formell anklage, men myndighetene har åpnet etterforskning for «uaktsomt drap, flukt fra åstedet og ikke-hjelp til personer i nød».

Det er datterselskapet Tesma Holding som i praksis opererer Sichem Pandora. Tesma Holdings administrerende direktør, Claus Thornberg, tror ikke deres skip har vært involvert i en kollisjon.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget