RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bhatti utpresset Øye

Sist oppdatert:
Økokrim har siktet Arfan Q. Bhatti for utpressing av Thomas Øye. Men Øye har aldri anmeldt noe utpressing.

(iOslo.no) Det var i forbindelse med fredagens fengslingsmøte ble det kjent at den terrorsiktede Arfan Bhatti har blitt siktet for utpressing av den finansakrobaten Thomas Øye.

- Vi kan bekrefte at det er tatt ut siktelse mot Bhatti og en annen mann for utpressing av Thomas Øye, sier politiadvokat Anja Bech i Økokrim til iOslo.no.

Den andre siktede er tidligere dømt i den såkalte koffertsaken med Thomas Øye. Da ble han dømt til fem måneders fengsel for forsøk på heleri. I den samme saken fikk David Toska ett år og åtte måneders fengsel for heleri.

Presset i et halvt år
Utpressingen skal ifølge Økokrim ha foregått fra perioden mai/juni 2006 frem til nå, og den skal ikke ha noe sammenheng med den pågående terrorsaken mot Bhatti.

- Dette er en helt separat sak som Økokrim har startet, sier Bech.

Økokrim avviser også at utpressingssaken har noe med T5PC-saken å gjøre.

- Siktelsen er produktet av overskuddsinformasjon i etterforskningen av terrorsaken, sier aktor Thomas Blom til iOslo.no.

Ifølge Bhattis advokat Arild Holden er det snakk om noen hundre tusen kroner.

Aldri anmeldt
John Christian Elden er forsvarsadvokat for Bhatti og Thomas Øye. Han bekrefter utpressingssiktelsen overfor Nettavisen.

- Økokrim har etter anmodning fra Politiets sikkerhetstjeneste siktet (NN, red. adm) for utpressing/heleri av Øye i Koffertsaken, og Bhatti for å ha medvirket i dette, sier Elden til Nettavisen.

Ifølge Elden har Øye aldri anmeldt noen utpressing.

- PST og Økokrim innkalte Øye til avhør på en norsk ambassade denne uken. Han svarte på det de lurte på uten at han hadde noe å anmelde. Forøvrig er Øye og jeg enige om at jeg ikke kan bistå han i denne saken som politiet fører på egenhånd, sier Elden.

Øye har heller ikke bedt om noen ny advokat.

- Han trenger ingen advokat, fordi han ikke mener seg å være fornærmet. Politiet kjører saken, så da må de ivareta de nødvendige interesser, sier Elden.

Nekter for utpressing
Han legger videre til at Bhatti nekter for å ha en rolle i denne saken.

- Bhatti, som jeg er forsvarer for, nekter for å ha deltatt i utpressing og å ha noe med koffertpengene å gjøre. Jeg avventer mottak av sakens dokumenter, sier Elden til Nettavisen.

Bhatti er fra før siktet for å ha planlagt å sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden i Oslo. Sammen med tre andre menn skal Bhatti ha inngått et såkalt terrorforbund. PST har også siktet Bhatti for å ha vært involvert i synagogeskytingen i Oslo i fjor høst.

Les flere nyheter fra Oslo på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere