- Bjarne Håkon er ingen dumsau

Foto: Jørgen Berge/Mediehuset Nettavisen

Hvis du er i tvil: Carl I. Hagen sparker i alle retninger i ny bok!

25.10.10 12:40

OSLO (Nettavisen): Mandag kommer boken til tidligere Frp-formann Carl I. Hagen: «Klar tale».

- Jeg ble spurt om det var noen bomber i boken, det er det ikke. Det er mange små kinaputter, sa Hagen da han innledet sin pressekonferanse hos forlaget.

I boken tar Hagen blant annet for seg Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som fikk mye pepper for sine barnehageanbefalinger på vegne av First House - i strid med regjeringens holdning.

Hagen skriver i boken at:

«Og Bjarne Håkon fikk Kristin Halvorsen og Marit Nybakk på nakken fordi han ga råd til en stor barnehagedriver – en barnehagedriver med en tidligere leder i Sykepleierforbundet som styreleder, og visstnok med offentlige midler. Bjarne Håkon er jo ingen dumsau, selv om han bløffet stort med den intetsigende og slagordpregede samhandlingsreformen som nå skaper de problemer noen av oss påpekte i valgkampen når kommunen blir pålagt å betale for såkalt utskrivningsklare pasienter.»

Ifølge Hagen vet Hanssen godt at private i mange tilfeller jobber bedre enn det offentlige.

«Men ingen kunne forvente at han i regjeringskonferanser, der han hadde ansvar for noe helt annet, skulle krangle med Kristin Halvorsen når hun fremmet sine mange tøvete forslag. Den oppgaven er det Jens Stoltenberg som har, men han har jo ofte sovet i timen.»

Slik fortsetter han:

«Nei, jeg tror Bjarne Håkon ville forsøke å stoppe Arbeiderpartiet fra å gjøre noe meget uklokt, som ville medføre avvikling av de beste barnehagene, få foreldrene på nakke og styrke de borgerliges valgseier i kommunevalget i 2011.»

- Støre overtar i 2012
I boken skriver Hagen at han tror det vil bli store endringer i de andre partiene før valget i 2013.

«Innen den tid tror jeg nok at det har skjedd betydelige endringer i andre partier. Ja, vi vil stå overfor en helt ny situasjon. Jeg tror ikke Jens Stoltenberg vil stille til gjenvalg som stortingsrepresentant. Jeg har vanskeligheter for å se for meg ham som parlamentarisk leder i en opposisjon til Høyre-Frp-regjering når han kan få store internasjonale oppgaver.»

Hagen tror vi vil se et lederskifte i Arbeiderpartiet allerede i 2012, og at utenriksminister Jonas Gahr Støre er den klare favoritten til å overta.

«Det er åpenbart at det er Jonas Gahr Støre som, på tross av sin vestkant- og rikmannssønnbakgrunn, vil overta som partileder og statsminister, og det vil være naturlig at det skjer senhøstes 2012, slik at statsminister Jonas Gahre Støre kan holde nyttårstale og får et halvt år på å bygge seg opp før valget i 2013», skriver Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag